Een vliegenzwam. Foto: PR KNNV
Een vliegenzwam. Foto: PR KNNV

KNNV paddenstoelenexcursie Landgoed Kotmans in Miste

Natuur

MISTE - Natuurvereniging KNNV Oost-Achterhoek  houdt zaterdag 5 november een paddenstoelenexcursie naar landgoed Kotmans in Winterswijk Miste.

Kotmans is een prachtig landgoed, dat nog volop in ontwikkeling is. Relatief jonge natuur groeit naar volwassenheid. De afwisseling in het gebied is groot, waardoor het ook een paradijs voor paddenstoelen is.
Paddenstoelen groeien het hele jaar, maar in de herfst toch wel het uitbundigst. Er zijn er momenteel heel veel te vinden. Groot of klein, giftig of eetbaar, knalgeel of stemmig bruin, de diversiteit van de ruim 5.000 soorten in Nederland is enorm.
Onder leiding van Ed Grotenhuis gaan beangstelleden op zoek naar gangbare en vooral ook zeldzamere soorten. De mensen van de KNNV verwachten een grote variatie aan soorten aan te treffen. Ervaring of bijzondere kennis is voor deze excursie niet vereist. Het is handig om een klein spiegeltje mee te nemen, zodat men makkelijk de onderkant van de paddenstoelen kan bekijken.

De excursie is op zaterdag 5 november van 14 tot 17 uur. Aanmelding graag minimaal 2 dagen van te voren, per email: edgrotenhuis@planet.nl. Geef bij opgave moet doorgegeven worden hoeveel personen er komen en of men in Winterswijk of bij Kotmans aanhaakt. Deelnemers vertrekken om 14 uur per auto vanaf de parkeerplaats van theater de Storm aan de Haitsma Mulierweg in Winterswijk. Men kan ook direct naar het landgoed komen, bij de werkschuur op de Kotmansweg, Winterswijk Miste. Verzamelen om 14.15 uur op de parkeerplaats, halverwege de Kotmansweg. Zorg voor stevig schoeisel, waarmee deelnemers ook in wat natter terrein uit de voeten kunnen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant