De Wijde Beek in Eefde. Foto: PR

De Wijde Beek in Eefde. Foto: PR

Wijde Beek in hartje Eefde wordt opgeknapt

Natuur Eefde

EEFDE - De Wijde Beek in Eefde kan wel een opfrisbeurt gebruiken. Daarom zet de werkgroep Biodiversiteit Eefde van de Dorpsraad een actie op om met vrijwilligers het stukje openbare ruimte midden in het dorp op te knappen. Dat moet op zaterdag 4 maart gebeuren.

Het idee van de Wijde Beek (naast de oude Eefsche Beek, grenzend aan het landgoed Het Haveke) was altijd deels recreatief (speelweide met water), deels natuur. Toch is er inmiddels wel onderhoud nodig. De Dorpsraad wil beginnen met de overgroeide eilandjes en het strandje. De elzenbosjes zullen plaats moeten maken voor bloemen en andere planten. Een aantal elzen kan blijven voor kinderen om in te spelen.
Deze klus kan alleen met vrijwilligers een goed einde krijgen. Daarom roept de werkgroep Biodiversiteit iedereen op om de handen uit de mouwen te komen steden met spades, zagen, snoeischaren, bijlen en in ieder geval goede handschoenen.
Aanmelden kan via een e-mail aan Biodiversiteit@dorpsraadEefde.nl. Vrijwilligers kunnen aangeven of zij een paar uur in de ochtend en/of in de middag willen meehelpen. Het ochtendblok is van 9 uur tot 12 uur en in de middag wordt van 1 tot 4 uur gewerkt. Ook zorgen voor koffie of thee wordt zeer op prijs worden gesteld.
Voor vragen kan gemaild worden met Biodiversiteit@dorpsraadEefde.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant