Monique Rotman met de vijf lammetjes en schaap Bella. Foto: Luuk Stam

Monique Rotman met de vijf lammetjes en schaap Bella. Foto: Luuk Stam

Schaap Bella verrast familie Wiggers in Hengelo Gld. met vijf lammetjes

Natuur Hengelo

HENGELO – ‘Meer dan vier komen er zéker niet’, zeiden boerenzoon Marco Wiggers (46) en zijn vrouw Monique Rotman (47) op dinsdagochtend 14 februari nog tegen elkaar. Maar daar dacht schaap Bella anders over. Zij verraste de familie op de Hengelose boerderij met maar liefst vijf lammetjes. Een vierling hadden ze hier al eens eerder gehad, een vijfling nog nooit. 

Een schaap met een vijfling is dan ook heel bijzonder, maar niet uniek. Het komt tegenwoordig vaker voor dan vroeger. Jarenlang was de stelregel één op de miljoen. Inmiddels zijn schapenrassen die veel lammetjes kunnen krijgen populairder. Zo kreeg één van de schapen van Jur Boschloo uit Steenderen in 2019 zelfs een zesling.
Op de boerderij van de familie Wiggers zijn ze dolblij met hun vijfling, alle vijf lammetjes doen het goed. Parttime-boerin Monique - schooljuf van beroep - staat momenteel elke nacht om drie uur op om ze melk te geven. “En dat is geen straf, hoor!”, benadrukt ze. “Al die kleintjes bij elkaar, dat blijft geweldig om te zien.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant