Het dode schaap in Hulsel en een soortgenoot die niet ten prooi viel aan de wolf. Foto: Anja Baak
Het dode schaap in Hulsel en een soortgenoot die niet ten prooi viel aan de wolf. Foto: Anja Baak

‘De andere schapen stonden er moedeloos bij te kijken’

Natuur Eibergen

Wolf doodt schaap bij Eibergen

HUPSEL - Anja Baak maakt melding op Facebook van de dood van een van de schapen van de familie, in Hupsel. Het dier lag zondagochtend dood in de schapenweide achter de stal, met beetwonden in de hals. ‘s Middags werd het vermoeden van de familie, dat het het werk zou zijn van een wolf, bevestigd door een expert van BIJ12, zo meldde Anje Baak. 

Er zijn ook enkele zichtmeldingen gedaan vanuit de omgeving van Eibergen, afgelopen dagen. Anja Baak heeft bij haar post op Facebook enkele foto’s geplaatst van het dode schaap  en is ontredderd en boos over het gebeurde. “De expert heeft DNA afgenomen en de pootafdrukken gezien en voor honderd procent vastgesteld dat het een wolf is geweest. Het is te gek voor woorden dat de wolf zo beschermd wordt en nog niet afgeschoten mag worden”, stelt Baak in haar Facebook-bericht.

De schapen die in de schapenweide lopen zijn gekocht door Anja Baaks dochter Loes. De dieren waren drachtig en het wachten was op de lammeren. “De andere schapen stonden er moedeloos bij te kijken”, zo omschreef Anja Baak het moment van de lugubere ontdekking van het doodgebeten dier in de wei.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant