Bankje in De Breken. Foto: Anita Mulder
Bankje in De Breken. Foto: Anita Mulder

Wandeling VVV over Reckense Markepad met bankje in natuurgebied de Breken

Natuur Rekken

REKKEN - De IVN Winterwandeling op zondag 19 maart in Rekken staat in het teken van het Reckense Markepad met in natuurgebied ‘de Breken’ een bankje met een verhaal. 

Het IVN-werkgebied is de gehele Oost-Achterhoek. Deze excursie gaat vanuit Rekken, via paadjes langs sloten naar het natuurgebied de Breken. Echt een parel in verder intensief gebruikt cultuurland. Daar zien  de deelnemers aan deze wandeling een oeroude es, een heidegebied, een stukje verschraalde natte weide en ook een kleine oude akker. Ook komen we daar een bankje tegen waar een bijzonder verhaal aan vastzit. Hoe dit verhaal luidt wordt ter plekke verteld door de gids. Daarna weer langs slootjes op de terugweg. De groep neemt bij de Berkel nog even de Zandvang mee. 

Aangezien we veel op zandwegen en schouwpaden langs sloten lopen is goed schoeisel handig. Verder kan men zich onderweg laten verrassen door wat er al groeit, bloeit, te horen en te zien is.

Het vertrekpunt voor de winterwandeling is de parkeerplaats bij zalencentrum Kerkemeijer, tegenover de molen, aan de Rekkenseweg 44 in Rekken. De start van de wandeling is om om 14.00 uur. De tocht duurt circa 2 tot 2,5 uur.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant