Pas geboren lammetje van schaapskudde De Belhamel in het Grote Veld

Pas geboren lammetje van schaapskudde De Belhamel in het Grote Veld

Foto De Belhamel

Lammetjesdag bij schaapskooi Grote Veld

Natuur Warnsveld

WARNSVELD - Het is feest bij schaapskudde de Belhamel in het Grote Veld. Er zijn weer lammetjes geboren en dat wordt op zaterdag 25 maart tijdens de OERRR Lammetjesdag van 10:00 tot 14:00 uur gevierd. De boswachters van Natuurmonumenten en de herders van schaapskudde de Belhamel hebben samen leuke activiteiten voorbereid bij schaapskooi Graafsekamp aan de Werkseveldweg 2 in Warnsveld. 

Speurtocht, blote voetenpad, lammetjes kijken en schapendemonstratie

Ook dit jaar is er op de Lammetjesdag van alles te doen: “Wandel rondom de schaapskooi, waar de lammetjes te zien zijn. Doe de speurtocht “Brammetje het Lammetje”. Of trek schoenen en sokken uit voor een tocht over het blote voetenpad! Bij de kooi is het genieten van een hapje en drankje verzorgd door vrijwilligers van Schaapskudde de Belhamel”, aldus de organisatie. Er is ook een knutselhoek voor kinderen, een informatiemarkt met kraampjes met handgemaakte producten en er is de mogelijkheid om in gesprek te gaan met boswachters en de herder. In de wei tegenover de kooi zijn op gezette tijden demonstraties schapendrijven door de herder. 

Grote Veld

Het Grote Veld is een afwisselend wandelgebied met bos, hei en bijzondere bewoners: “Een gebied waar je nog kunt verdwalen. Kom vooral nog eens terug. De schaapskudde helpt trouwens bij het heidebeheer van Natuurmonumenten in het Grote Veld. De schapen grazen ongewenste grassen tussen de heide weg en houden zo de heide gezond en vitaal.”

Prijzen en tickets

Tickets zijn te boeken op oerrr.nl/lammetjesdagen en natuurmonumenten- en OERRR-leden hebben gratis toegang. Kinderen van niet leden betalen € 2,50 per kind. Door een tijdsblok te reserveren, zorgen we samen voor spreiding van drukte. Per tijdsblok van één uur is er ruimte voor 200 bezoekers en de totale duur van de activiteit is circa anderhalf uur: “Let op, zonder ticket is er geen toegang. Word je kind ter plaatse OERRR lid, dan krijg je een superleuke lammetjes knuffel als welkomstgeschenk.”

Er is geen toilet aanwezig en honden zijn niet toegestaan. Lammetjes knuffelen kan niet, maar kijken natuurlijk wel. Parkeren kan in het weiland tegenover de schaapskooi. Het aantal parkeerplaatsen is beperkt, dus kom zoveel mogelijk op de fiets.


oerrr.nl/lammetjesdagen