Op de fiets vanuit Dinxperlo. Foto: PR
Op de fiets vanuit Dinxperlo. Foto: PR

VVV Voorjaars fietstocht: Grenzeloos fietsen in Dinxperlo

Natuur Dinxperlo

DINXPERLO - Op zondag 4 juni wordt er door VVV Dinxperlo een fietstocht gehouden. De natuur is momenteel schitterend groen en nodigt uit om de fiets te pakken en eropuit te gaan.

De route van de fietstocht overschrijdt grotendeels de grens en voert door het buitengebied van Herzen Bocholt naar Isselburg. Vervolgens gaat de route langs de Anholter Schweitz naar Megchelen. In Megchelen passeert de route een tuincentrum, om vervolgens langs het prachtig gerestaureerde Huize Landfort te gaan, om uiteindelijk via Anholt weer op Nederlands grondgebied te belanden. De route leidt langs kleine weggetjes en paadjes.
Onderweg zijn er voldoende horecagelegenheden waar de deelnemers kunnen genieten van een verfrissend drankje.
In Dinxperlo is er de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan het Oldtimer Museum van Veerbeek. Hier zijn niet alleen oldtimers te bewonderen, maar ook een collectie Singer Naaimachines vanaf 1850, evenals radio’s, accordeons, koekblikken en meer. De toegang is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Hier wordt tevens een drankje aangeboden door de VVV.
Op korte afstand bevindt zich ook het kleine kerkje De Rietstap, waar een expositie van Tina Baas met schilderkunst te zien is. De toegang is gratis en een vrije gift wordt gewaardeerd.
De fietstocht heeft een afstand van ongeveer 41 kilometer.
De kosten bedragen vier euro per volwassene en twee euro per kind, inclusief versnaperingen.
De start is mogelijk tussen 10.30 uur en 13.30 uur bij het VVV-kantoor aan Markt 4 in Dinxperlo.
Voor meer informatie kan men contact opnemen met telefoonnummer 0315-642050.


www.vvvdinxperlo.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant