In Berkelland zijn er deelnemende tuinen in Neede, Eibergen, Rekken, Borculo en deze Hof te Ruurlo. Foto: PR/Groei & Bloei Berkelland/Haaksbergen

In Berkelland zijn er deelnemende tuinen in Neede, Eibergen, Rekken, Borculo en deze Hof te Ruurlo. Foto: PR/Groei & Bloei Berkelland/Haaksbergen

Tuinen bewonderen in Berkelland, Haaksbergen en Vreden

Natuur Borculo Eibergen Neede Rekken Ruurlo

OTW Groei & Bloei op 17 en 18 juni

Tuinen te bewonderen in Berkelland, Haaksbergen en Vreden

BERKELLAND - Het landelijke Open Tuinen Weekend (OTW) van Groei & Bloei is dit jaar op 17 en 18 juni. Binnen de afdeling Berkelland/Haaksbergen zijn die zaterdag en/of zondag 26, veelal particuliere, tuinen geopend voor het publiek. Een aantal tuinen is ook op andere data te bezoeken. Meer info is te vinden in het speciale OTW-boekje en op www.berkelland.groei.nl.

De deelnemende tuinen bevinden zich in Haaksbergen, Boekelo, Usselo, Neede, Eibergen, Rekken, Borculo, Ruurlo en in het Duitse Vreden. Op de vier Duitse tuinen en Kruidenhof te Mallum (Eibergen) na, zijn alle tuinen tijdens het OTW gratis te bezichtigen. Tenzij anders aangegeven staan de tuinpoorten open van 10.00 tot 17.00 uur.

De tuineigenaren werken belangeloos mee en hebben hun uiterste best gedaan om hun tuin in alle pracht aan het publiek te presenteren. Uiteraard heeft de veiligheid van de bezoekers hun volle aandacht. Voor alle tuinen geldt echter ‘betreden op eigen risico’ en ‘honden niet toegestaan’. Bezoekers wordt vriendelijk gevraagd om goed op hun eventueel meegebrachte kinderen te letten. Niet alleen vanwege de planten, maar ook voor hun eigen veiligheid.

In sommige tuinen wordt koffie, thee, limonade geschonken. Soms zijn plantjes te koop of zaden verkrijgbaar. In enkele tuinen is er verkoop van curiosa of heeft de eigenaar een mooie combinatie gemaakt met kunst. Dit staat allemaal vermeld in het OTW-boekje. 

Ook op andere momenten gedurende het jaar kunnen tuinen zéér de moeite waard zijn. Zoals in het voorjaar met bloeiende bollen en bloesempracht. Of in het najaar als de grastuinen met hun bijzondere tinten op hun mooist zijn. Info over extra openstellingen staat eveneens in het OTW-boekje. Dit is verkrijgbaar bij onder meer de VVV van Berkelland, Vreden en het TIP in Haaksbergen.

In Berkelland zijn er deelnemende tuinen in Eibergen, Rekken, Borculo, Ruurlo en deze in Neede. Foto: PR/Groei & Bloei Berkelland/Haaksbergen

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant