In de galerie is de expositie ‘Kleurrijk’ met natuurfoto’s van Fabienne Nauta (1964) te bezichtigen. Foto: PR
In de galerie is de expositie ‘Kleurrijk’ met natuurfoto’s van Fabienne Nauta (1964) te bezichtigen. Foto: PR

De natuur als bron van inspiratie in de Overtuin

Natuur Warnsveld

WARNSVELD - Op zondag 24 september is de Overtuin voor alle bezoekers weer opengesteld. De tuin is in 1832 aangelegd als parktuin in landschapsstijl bij huize Welgelegen. Ze is inmiddels tot volle wasdom gekomen en heeft na ruim 190 jaren haar oorspronkelijke sfeer en opzet goed behouden. Voor iedereen die geïnteresseerd is wordt om 13.00 uur een rondleiding door de tuin gegeven waarin ook de rijke geschiedenis van de buitenplaats aan bod komt. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden.

De tuin in de nazomer heeft zijn charme. Met een prachtig oude struikhortensia voor zich kleurt de oude Japanse esdoorn langzaam naar dieprood. Ook dragen de vele fruitbomen een rijke oogst met zich mee. Op het terras kan men zich dan ook naast koffie en thee, te goed doen aan het overheerlijk appelgebak en appelsap uit eigen tuin. 

In de galerie is de expositie ‘Kleurrijk’ met natuurfoto’s van Fabienne Nauta (1964) te bezichtigen. Fabienne heeft de kunstacademie doorlopen en heeft zich de laatste 15 jaar actief op het fotograferen gericht. Of zoals ze het zelf omschrijft; “Als ik fotografeer kom ik tot rust en vertraag ik. Vaak verwonder ik mij over de kleuren en sferen, de kleine wereld van de mossen en insecten. Dan voel ik dat ik leef en hier deel van uit maak. De natuur als bron van inspiratie.” Fabienne is zondag persoonlijk aanwezig om eventueel toelichting te geven op haar werk. 

Galerie en terras zijn altijd vrij toegankelijk. De entree voor de tuin bedraagt 3,50 euro. Onder begeleiding hebben kinderen tot 16 jaar vrij toegang. Molenstraat 6 in Warnsveld. Geopend van 12.00 tot 17.00 uur. Meer informatie op www.deovertuin.nl, warnsveld@deovertuin.nl of 06 - 263 784 94. Er is geen pinmogelijkheid, alleen contante betaling.