Een van de vrijwilligers vond een heel bijzondere brief uit 1965. Foto: PR
Een van de vrijwilligers vond een heel bijzondere brief uit 1965. Foto: PR

Vaste Prik Gorssel zoekt nieuwe vrijwilligers

Natuur Gorssel

GORSSEL - Aanstaande zaterdag 28 oktober verzamelen de vrijwilligers van Vaste Prik om 9.45 uur voor Zo en Nu in Gorssel. De groep is  op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die graag hun steentje willen bijdragen als afvalverzamelaars.

Heb je ook de gewoonte om altijd naar de grond te kijken of er iets interessants ligt? Dat is precies wat de Vaste Prikkers iedere 4e zaterdag van de maand doen: ze speuren de grond af en rapen alles op wat ze tegenkomen. Naast het reguliere zwerfafval, ontdekken ze ook vaak zeer opmerkelijke voorwerpen. 

Zo vond een van de vrijwilligers een bijzondere brief uit 1965. Het was een brief van een jonge soldaat genaamd ‘Henk’, gestationeerd voor zijn militaire dienst in Amersfoort. In de brief schreef hij aan zijn vrouw of vriendin over zijn meest bijzondere dag tot nu toe in het leger. ‘Henk’ verwoordde hoezeer hij zijn vriendin miste en hoe graag hij haar weer wilde zien. Het blijft een mysterie hoe deze brief langs de N348 belandde. Als een van de lezers deze brief herkent, laat het dan weten via Gorssel.nl. Dan geeft men deze graag terug aan de rechtmatige eigenaar.

Vaste Prik Gorssel is op zoek naar nieuwe vrijwilligers die eens per maand (elke 4e zaterdag) of zo vaak als ze kunnen willen helpen om Gorssel schoon te houden. Het is een gezellige en informele groep betrokken inwoners van Gorssel en omgeving. Als afvalverzamelaars krijgen ze vaak positieve reacties, zoals duimen omhoog en complimenten zoals “goed bezig!”. Op de 4e zaterdag van elke maand verzamelt de groep om 9.45 uur voor lunch- en tearoom Zo en Nu aan de Hoofdstraat in Gorssel. Samen wordt koffie gedronken, daarna worden de hulpmiddelen voor het verzamelen verdeeld, de routes besproken en gaat men op pad. Einde ochtend wordt het verzamelde afval en de gebruikte materialen naar het verzamelpunt gebracht. 

Afval opruimen is iets wat iedereen kan doen. Als de 4e zaterdag niet goed uitkomt, neem dan gerust contact op via Gorssel.nl, voor andere mogelijkheden.