Informatieavond Werkgroep Buitengebied Halle. Foto: Lizette van Rijsewijk-Klanderman

Informatieavond Werkgroep Buitengebied Halle. Foto: Lizette van Rijsewijk-Klanderman

Werkgroep Buitengebied Halle vertelt over projecten

Natuur Halle

HALLE - Dinsdagavond 24 oktober had de werkgroep Buitengebied Halle, onderdeel van Halle’s Belang, haar jaarlijkse informatieavond. Sander Nijhuis, de voorzitter van deze enthousiaste werkgroep vertelde het publiek wat deze afgelopen periode uitgevoerd heeft. Denkend aan het Hoogstamfruitbomen project, uitdelen van het zaaizaad bloemenmengsel/akkerranden mengsel, de mini-cursussen over insecten en paddenstoelen en uitgifte deze avond van de biologische bloembollen en zaaigoed.

En er werd verteld over de projecten die momenteel worden uitgevoerd en welke er komen. Het zogenaamde voedselbosje is er daar één van. In de komende winter 2023/2024 wordt dit opgepakt en wordt hierover gecommuniceerd. Wie ook op de hoogte gehouden wil worden van de projecten die de werkgroep uitvoert, kan zich op aanmelden voor de mailinglijst via werkgroepbuitengebied@hallesbelang.nl.

Verder gaf deze avond natuurkenner en natuurfotograaf Ab Wisselink een prachtige lezing over de kerkuil en de boomkikker. Dit met prachtige beelden door hem zelf gefotografeerd in de omgeving van Halle! Het was een geslaagde en goed bezochte avond.