Konijnen, sierduiven en cavia's zijn te bewonderen tijdens de show van Pels en Pluim. Foto: PR

Konijnen, sierduiven en cavia's zijn te bewonderen tijdens de show van Pels en Pluim. Foto: PR

Pels en Pluim laat waardevol levend cultureel erfgoed zien

Natuur Laren

LAREN - Meer dan 250 bijzondere konijnen, sierduiven en cavia’s zijn in het weekend van 11 en 12 november te bewonderen in de Larense sporthal. Alle dieren zijn door keurmeesters beoordeeld op hun vereiste raskenmerken. Dit jaar stond de deelname voor het eerst ook vrij voor kleindierfokkers van andere clubs. Dus nog meer variatie aan rassen en dat maakt de show nog aantrekkelijker aldus de Pels en Pluim-leden.

Te zien zijn ook Nederlandse rassen die behoren tot ons levend cultureel erfgoed. Het is van groot belang dat deze soms al zeldzame rassen in stand worden gehouden voor ze uitsterven. Zo zijn er de Nederlandse rassen, de Havanna en Thrianta konijnen en Holle Kropper duiven te zien. Ook is er een prachtige collectie oorspronkelijke duiven. Lachduiven en Tortels zijn ideale dieren om te houden wanneer dierenliefhebbers minder groot behuisd zijn.
Natuurlijk wordt er onderling gestreden om de titels mooiste dier van de show, maar die strijd is sportief. De Pels en Pluimers willen vooral hun mooie dieren tonen aan het publiek. Jammer genoeg kunnen de hoenders en dwerghoenders en watervogels er vanwege de vogelgriep nog steeds niet bij zijn.

Meer weten over het houden van rasdieren zoals kippen, konijnen, sierduiven, cavia’s of sier- en watervogels of gewoon een leuk uitstapje met de (klein) kinderen beleven? Kom dan zaterdag 11 november van 10 tot 18 uur of zondag 12 november van 10 tot 16.30 uur naar de Braninkhal in Laren.