Mandarijneend. Foto: Belinde Rozema

Mandarijneend. Foto: Belinde Rozema

De Jonge Vogelaars gaan spotten bij Huize de Voorst

Natuur Eefde Zutphen

EEFDE - Vogelwerkgroep Zutphen e.o. gaat proberen om van kinderen van 8 t/m 12 jaar Jonge Vogelaars te maken. Dat gebeurt op zaterdagmorgen 11 november bij Huize de Voorst bij Eefde.

“Het lijkt wel een paleis!” zullen vele Jonge Vogelaars uitroepen als zij de fraaie buitenplaats zien. Maar het gaat vooral om het parkbos tussen dit paleis en de Berkel en de vogels die zich daar thuis voelen. Daar zullen zij hun kijkers op richten in de hoop iets bijzonders te zien. Zo zitten er In de gracht rond het huis bijvoorbeeld regelmatig mandarijneenden. Daarvan zijn met name de mannetjes schitterend. Het is een exotische verschijning die je niet in Nederland zou verwachten. Hij heeft onder meer een paarse, oranje en groen gekleurde kruin en een brede witte wenkbrauwstreep die tot in zijn nek loopt.
Het toetje van de wandeling ligt in de Berkel. Het zou leuk zijn als de dodaars zich daar liet zien. Deze kleine soort fuut jaagt op kleine waterbeestjes en bevindt zich daardoor meer onder dan boven water. Het is voor de kinderen daarom goed opletten geblazen. Met hulp van wat geduld én de begeleiders, ervaren vogelaars van de Vogelwerkgroep Zutphen, gaat dit vast lukken.

Voor aanmeldingen en informatie, mail naar jongevogelaars@gmail.com.