Gengelen in en rond Vragender. Foto: Gengeltocht Vragender

Gengelen in en rond Vragender. Foto: Gengeltocht Vragender

Verrassende Gengeltocht in Vragender

Natuur Vragender

VRAGENDER - Al heel veel jaren is de Gengelgroep in Vragender actief. Ieder jaar, in de herfst op de tweede zondag van november, organiseren zij een wandeltocht rond Vragender. Het is de bedoeling om voor deelnemers een wandeling te bedenken over paden waar men nog niet eerder is geweest. Ook dit jaar deelt de organisatie met trots mee dat het weer is gelukt. Op zondag 12 november kan er opnieuw gegengeld worden in en rond Vragender.

“We hebben een mooie tocht kunnen samenstellen, mede omdat de land- en tuineigenaren bereid zijn om u als gengelaar deze wandeling te gunnen. De tocht is ongeveer 10 km lang en er is een stopplaats waar wij zorgen voor het inwendige van de mens”, zo laat de organisatie weten. “Aangezien we de mogelijkheid krijgen gebruik te maken van particuliere terreinen komen we op bijzonder verrassende plekken.” Dit jaar voert de wandeling de gengelaars door een gebied met een rijke historie met bijzondere paden. Daarnaast loopt de route door een tuin van een particulier.  ”Het gengelen staat bekend om de gezelligheid en de heerlijke erwtensoep. We nodigen belangstellenden dan ook van harte uit om de wandelschoenen uit de kast te halen en samen met vrienden, familie of wandelmaatje van deze tocht te genieten.”

De gengeltocht wordt georganiseerd op zondag 12 november aanstaande. Geïnteresseerden zijn van harte welkom bij korenmolen De Vier Winden aan de Winterswijkseweg 14 in Vragender. Starten kan vanaf 10.00 uur tot 13.00 uur. Honden zijn niet toegestaan.