De kinderen zullen samen met wethouder Sjoerd Wannet deze herdenkingspaal plaatsen. Foto: PR

De kinderen zullen samen met wethouder Sjoerd Wannet deze herdenkingspaal plaatsen. Foto: PR

Foto:

Kinderen planten 27 bomen in Zutphen op Boomfeestdag

Natuur

ZUTPHEN - Op woensdag 15 november om 9.00 uur zullen de leerlingen van groep 6, 7, en 8 van Kindcentrum ‘De Flief’, samen met de ‘Groen’-cursusgroep van de Praktijkschool, beiden gevestigd in Zutphen, 27 grote bomen planten. De gekozen plantlocatie voor dit jaar is de Piet Heinstraat in Zutphen.

Naast deze boomplantactiviteit zal wethouder Sjoerd Wannet samen met enkele schoolkinderen een herdenkingspaal plaatsen en een tijdcapsule begraven. In de tijdcapsule worden werkstukken van de kinderen bewaard, als blijvende herinnering aan deze bijzondere dag.

Het thema van de Nationale Boomfeestdag 2023 is ‘Opgroeien met Bomen’. Dit evenement wordt gezamenlijk georganiseerd door De Bomenstichting e.o., IVN afdeling Zutphen en de gemeente Zutphen. De Bomenstichting zet zich al lange tijd in voor het behoud en de bevordering van het groene leefmilieu in Zutphen, inclusief het aanplanten van nieuwe bomen en struiken. Dit doel sluit naadloos aan bij de Boomfeestdag, waarvan het hoofddoel is om kinderen te betrekken bij hun leefomgeving en hen bewust te maken van het belang van bomen. Dit is zeker het geval als kinderen zelf hebben meegeholpen met planten. We hopen dat deze ervaring hun hele leven bijblijft.

De buurtgemeenschap ‘Berkelparkbuurt’ zal, net als voorgaande jaren, zorgen voor koek-en-zopie.