Harm Hoitink. Eigen foto
Harm Hoitink. Eigen foto

Harm Hoitink exposeert zijn natuurfotografie in de Oranjehof Zelhem

Natuur Zelhem

ZELHEM - Tot en met maart 2024 exposeert Harm Hoitink zijn natuurfotografie in de Oranjehof. De expositie is te bezoeken tijdens de openingstijden van de Oranjehof en op afspraak. In al zijn foto’s komen zijn passie voor de natuur, maar ook de kennis en kunde van het fotograferen aanzicht, in al haar facetten op een bijzondere en fascinerende wijze tot uitdrukking.

Harm Hoitink, geboren op 4 maart 1947 in Aalten, ging na zijn HBS-opleiding naar de kweekschool (thans PABO Iselinge) in Doetinchem. Gewerkt als onderwijzer in Doornspijk en Enschede kwam Harm in 1975 naar Zelhem, eerst als leerkracht en later als directeur aan de Chr. Basisschool De Meene. 

Naast muziek, hoornist in het Oost Gelders Symfonie Orkest en in diverse muzikale projecten in de regio, is natuurfotografie zijn grote passie. De meeste reizen en vakanties worden zo gepland dat ze in de omgeving van een mooi natuurgebied worden doorgebracht. Veel natuurgebieden in Nederland, zoals de Veluwe, de Wieden, de Peel, Lauwersmeer en de Oostvaardersplassen, maar ook de Waddeneilanden Texel en Terschelling werden door Harm bezocht. Verder gaan de reizen naar de prachtigste natuurgebieden in het buitenland zoals Scandinavië, met name Noorwegen, maar ook Portugal, Oostenrijke en Zwitserland.

Voor het maken van de foto’s maakt Harm gebruik van een Nikon D300s-digitale camera met de lenzen Nikor 18-200 mm. en 80-400 mm. Harm zijn uitgebreide natuurfotografie is te bewonderen op de site.


www.flickr.com/photos/harmhoitink

Hurtigruten in Noorwegen. Foto: Harm Hoitink
Een vos in Hurtigruten, Noorwegen. Foto: Harm Hoitink
Een rendier in Hurtigruten, Noorwegen. Foto: Harm Hoitink