Hulst uit natuurgebied de Meene krijgt tweede leven als kerstversiering. Foto: Janneke de Groot/Staatsbosbeheer
Hulst uit natuurgebied de Meene krijgt tweede leven als kerstversiering. Foto: Janneke de Groot/Staatsbosbeheer

Gesnoeide hulst uit boswachterij Ruurlo gratis ophalen voor kerstversiering

Natuur Ruurlo

RUURLO - Staatsbosbeheer is met hulp van vrijwilligers van Stichting Vrijwilligers Natuuronderhoud Ruurlo (SVNR) bezig met het uitdunnen van hulst in natuurgebied de Meene in Ruurlo. 

Omdat hulst in december geliefd is voor kerstversiering biedt Staatsbosbeheer de mogelijkheid de gesnoeide hulst op te halen voor een tweede leven als kerstversiering. Op zaterdag 9 december zijn liefhebbers van hulst welkom in de Meene tussen 10.00 en 12.00 uur. 

Uitdunnen
Hulst is een struik die groeit in het bos onder de boomlaag. Op een aantal plekken in het bos neemt de hulst de overhand in de ondergroei. Daarom wordt de hulst uitgedund. Dat betekent dat sommige struiken worden gezaagd om meer ruimte te geven aan de andere. Niet alle hulst wordt weggehaald en markante hulstbomen krijgen nu juist weer meer licht en ruimte. Zelf in de hulst snoeien mag niet.

Ophaalmoment  
Het is december dus veel mensen zijn bezig met de kerstversiering. Hulst kan daarbij niet ontbreken. Omdat erbij het snoeien veel hulst over is, organiseert Staatsbosbeheer samen met vrijwilligersgroep SVNR een ophaalmoment. Iedereen die wil kan hulsttakken meenemen voor thuis als kerstversiering of als men vragen heeft, kan langs komen bij de boswachter, op zaterdag 9 december van 10.00 tot 12.00 uur in de Meene, onderdeel van boswachterij Ruurlo, te bereiken door het bos in te wandelen vanaf de Binnenmansdijk, het gedeelte tussen het spoor en de Vordenseweg. Vanaf daar staat het ter plekke aangegeven waar bezoekers moeten zijn om de hulst op te halen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant