Een aantal leden van Tafelronde 42 Winterswijk. Foto: PR Tafelronde 42 Winterswijk
Een aantal leden van Tafelronde 42 Winterswijk. Foto: PR Tafelronde 42 Winterswijk

Tafelronde 42 Winterswijk plant bomen bij basisscholen

Natuur

WINTERSWIJK - De leden van Tafelronde 42 Winterswijk hebben onlangs bomen geplant. Dit initiatief is het resultaat van de wijnactie van 2023. 

Met een arsenaal aan gereedschap en onder de bezielende leiding van hovenier Felix Ikink werden de eerste vijf lindebomen op diverse basisscholen in de gemeente Winterswijk geplant. Dit werd gedaan in samenwerking met de gemeente.
De geplante lindebomen, ook bekend als ‘Buda’, zijn sierlijke bomen. Deze bomen bieden schaduw, kunnen goed tegen droogte en zijn winterhard. Dit zijn uitstekende eigenschappen voor het veranderlijke klimaat. In juni staan deze bomen in bloei met opvallende witte en geurende bloemetjes, een rijk buffet voor bijen en andere insecten. Ook in de herfst laat de boom zich van zijn beste kant zien en verkleurt het blad van groen naar geel.

De Tafelronde 42 Winterswijk heeft ruim 4000 euro geïnvesteerd voor de aanschaf van de bomen. Bij elke boom is een informatie bordje geplaatst. Deze bordjes verschaffen voorbijgangers en scholieren informatie over de hoeveelheid geproduceerde zuurstof, de capaciteit om regen vast te houden, het vermogen om luchtvervuiling op te vangen en de opname van CO2.
Er zijn inmiddels vijf bomen geplant bij basisscholen De Esch, OBS Kotten, St. Jozef, De Kolibrie en CBS De Bataaf. Later dit jaar volgen nog eens vijf scholen, namelijk de Koningin Wilhelmina, OBS De Schakel, ‘t Kempken, Emmaschool en Daltonschool De Vlier.
Het project draagt bij aan de vergroening van de gemeente, maar ook aan de bewustwording omtrent het belang van duurzaamheid en natuurbehoud.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant