Afbeelding
Landelijke beeldbank bibliotheek

Start cursussen Klik & Tik in de bibliotheek

Onderwijs Aalten Dinxperlo

REGIO - Voor mensen die (beter) om willen leren gaan met computer en internet, organiseert de Bibliotheek Achterhoekse Poort de cursus Klik&Tik. In november gaan er weer drie cursussen van start.

Digitale vaardigheden worden steeds belangrijker, steeds meer zaken moet of kun je via internet regelen. Met de cursus Klik&Tik biedt de Bibliotheek hulp bij het basisgebruik van computer en internet. De cursus is opgedeeld in twee niveaus: Beginners en Licht gevorderden. 

Beginners

De cursus Klik&Tik: Beginners is voor deelnemers die geen ervaring hebben met computers. Deelnemers aan de cursus krijgen een eerste kennismaking met computer/tablet. Ze leren hoe ze een computer moeten opstarten, kunnen typen en een e-mail versturen. De cursus duurt 8 weken maar aangezien de deelnemers in hun eigen tempo werken, kan dit ook korter zijn. Ze volgen de cursus in kleine groepjes, op een tablet of laptop van zichzelf of de bibliotheek. Bij vragen helpt de cursusleider (digicoach) ze verder. Op donderdag 10 november start de cursus om 10.00 uur in de Bibliotheek Dinxperlo en op dinsdag 15 november in de Bibliotheek Aalten. 

Licht gevorderden

Op woensdag 9 november om 10.00 uur start de cursus Klik&Tik: Licht gevorderden in de Bibliotheek Aalten. In deze cursus leren de deelnemers, die de basishandelingen op de computer al onder de knie hebben, hoe ze veilig online kunnen gaan. Ze maken kennis met verschillende leuke en handige websites en leren stap voor stap hoe deze werken en wat ze er zoal mee kunnen. De cursus duurt 6 weken en ook hier wordt er gewerkt in kleine groepjes met een digicoach, op een eigen laptop / tablet of een van de bibliotheek.

Aanmelden

Aanmelden voor een cursus kan in de activiteitenkalender op www.achterhoeksepoort.nl, via een telefoontje naar het servicebureau op 088-0062929 of tijdens een bezoek aan de bibliotheek. Deelname aan de cursus is gratis, lid of geen lid van de Bibliotheek. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant