Mediawijsheid. Foto: PR
Mediawijsheid. Foto: PR PR

Spelenderwijs leren omgaan met online media

Onderwijs Dinxperlo

DINXPERLO - Van 4 t/m 11 november 2022 is de Week van de Mediawijsheid. Het thema is Like en cancel en gaat over het stimuleren van sociaal gedrag online. Rondom dit thema organiseert de Bibliotheek Achterhoekse Poort op dinsdag 8 november een workshop voor kinderen in de Bibliotheek Dinxperlo.

Niet elke online interactie is leuk en soms gaat het mis. Mensen begrijpen elkaar verkeerd en met de veiligheid van een scherm ertussen, is een nare reactie zo geplaatst. Tijdens de Week van de Mediawijsheid verzorgen Sandra Legters (Het Fluoriet) en Natasja Hoekstra (NatasUnik) een workshop waarin kinderen spelenderwijs aan de slag gaan met Like en cancel. Ze gaan zowel ‘unplugged’ (zonder tussenkomst van apparaten) als ‘plugged’ aan het werk met dit thema. Aan de hand van spellen gaan Sandra en Natasja met de kinderen in gesprek over wat ze zoal online tegen komen en hoe ze hierop in zouden kunnen spelen. Aan het einde van de workshop krijgen de kinderen een zelfgemaakt, tastbaar (technisch) handvat mee dat kan helpen om eerst na te denken alvorens iets online te delen of een reactie te geven op een bericht van iemand anders.

Meedoen?

De workshop is op dinsdag 8 november van 15.00 tot 16.30 uur in de Bibliotheek Dinxperlo en geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Deelname is gratis. Er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Deze zijn te reserveren via www.achterhoeksepoort.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant