Quinten geconcentreerd in actie tijdens de kookwedstrijd. Foto: Frank Sikkink

Quinten geconcentreerd in actie tijdens de kookwedstrijd. Foto: Frank Sikkink

Quinten Sikkink wint titel Horecatalent-kok 2022

Onderwijs Lichtenvoorde Ulft

LICHTENVOORDE/ULFT - Afgelopen woensdag 2 november heeft Quinten Sikkink uit Lichtenvoorde de titel Horecatalent - kok in de wacht gesleept. De kookwedstijd was onderdeel van het evenement Achterhoek kookt bij DRU Industriepark in Ulft. Bij dit evenement stond de Achterhoek als leverancier van voedselproducten centraal. Bij de kookwedstrijd kregen de deelnemers een ‘black box’ met Achterhoekse ingrediënten, waarmee ze de vakjury moesten overtuigen door het maken van een culinair gerecht.

Een jaar geleden stapte Quinten over van havo 5 naar de opleiding voor kok in Wageningen. Daar werd zijn passie voor het koken gezien en versterkt. Inmiddels volgt Quinten de koksopleiding bij Rijn IJssel in Arnhem alwaar hij de eerste klas direct kon overslaan. Zijn leermeester Jan Pireé, van Restaurant Kruidt in Lichtenvoorde, spoorde hem aan om mee te doen met de kookwedstrijd. Ook hij ziet de passie en het talent van de pas 17 jarige.

Tijdens de wedstrijd maakte Quinten een crème van pastinaak met vanille, smeuïge gerst met pastinaak en parels van pastinaak. Een rolletje zoetzure wortel met daarbij een crème van pompoenpit met pompoenpit-krokant. Dit alles aangevuld met een rouleau van spitskool en gebraden bavette van ‘De Goed Gevulde’ uit Halle. De jury was zeer te spreken over de verschillende smaken, structuren en technieken die Quinten aan hen liet zien en proeven. Het jurycommentaar was daarin dan ook lovend!

Over een leer-/werkplek hoeft Quinten zich voorlopig geen zorgen meer te maken. Twee van de juryleden hebben hem er direct één aangeboden! “Maar voorlopig blijf je nog maar hier!”, aldus leermeester Jan Pireé van Restaurant Kruidt.

Quinten Sikkink tijdens de kookwedstrijd Achterhoek kookt! Foto: Frank Sikkink

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant