Proef met modelvliegtuig. Foto: Henk van Raaij

Proef met modelvliegtuig. Foto: Henk van Raaij

Henk van Raaij

Uitwisseling Technicus Engineering tijdens de week van de internationale student

Onderwijs Doetinchem Ulft

Studenten uit Baskenland op bezoek in Achterhoek

DOETINCHEM/ULFT - Vorige week zijn er 17 studenten uit Baskenland op bezoek geweest bij de opleiding Technicus Engineering van het Graafschap College.

De 17 studenten uit Baskenland hebben samen met 14 van de studenten van het Graafschap College in Spanje 6 weken terug een vliegtuig ontworpen in Baskenland. Vorige week zijn de modelvliegtuigen gefreesd, gesneden en samengebouwd tot werkende modellen. De uitwisseling is afgesloten met het testen van de vliegtuigen. De modellen kunnen nog wel wat worden verbeterd, maar de uitwisseling is meer dan geslaagd. Studenten hebben een geweldige ervaring opgedaan door het zien van een andere cultuur en het samen werken met een student uit een ander land. Samen werken aan een technisch product was een mooi middel om dit te faciliteren. Een student van het Graafschap College heeft zelfs plannen om na de opleiding hier zijn studie te vervolgen in Baskenland.
Het Graafschap College is erg blij met deze samenwerkingsschool IMH uit Elgoibar en willen de samenwerking voorzetten, zodat het project vaker gedraaid kan worden.

De groep studenten in CIVON in Ulft. Foto: Henk van Raaij