Pleun Goldewijk te midden van klasgenoten. Foto: PR
Pleun Goldewijk te midden van klasgenoten. Foto: PR

Pleun Goldewijk districtswinnaar van de Lions Peace Poster Contest

Onderwijs Varsseveld

Pleun Goldewijk districtswinnaar van de Lions Peace Poster Contest

VARSSEVELD - Pleun Goldewijk uit groep 8 van IKC De Meeander in Varsseveld is de Districtswinnaar van de Lions Peace Poster Contest, georganiseerd door Lionsclub Wisch ‘de Hamalandse Marken’. 

De Lions Peace Poster Contest is een tekenwedstrijd voor leerlingen van de hoogste klassen van het basisonderwijs. Het doel is de kinderen op een actieve en bewuste manier bezig te laten zijn met thema’s als vrede en verdraagzaamheid.
De tekenwedstrijd werd dit jaar voor de 5e keer georganiseerd door Lionsclub Wisch ‘de Hamalandse Marken’. Ruim 400 kinderen uit 14 groepen van 11 Achterhoekse basisscholen deden mee.
De 11-jarige Pleun maakte de mooiste tekening van haar groep en die werd samen met de tekeningen van de overige groepswinnaars ingestuurd voor de verkiezing van de Districtswinnaar. Ook hier eindigde zij ook op de eerste plaats.

Op woensdag 23 november werd Pleun op haar school met dit mooie nieuws verrast door de Districtsgouverneur van Lions Nederland Henk Derksen en Gérard Lips van de landelijke Peace Poster organisatie.
Van Lionsclub Wisch ‘de Hamalandse Marken waren de President Rob Schoonenberg en Lion Theo Bussink aanwezig. De winnares ontving behalve felicitaties ook een certificaat en een cadeau uit handen van de Districtsgouverneur.
Pleun heeft in haar tekening, waar zij lang aan gewerkt heeft, verschillende symbolen verwerkt. Twee witte duiven en ook het V-teken staan voor vrede en verdraagzaamheid. En prominent staat de regenboog afgebeeld in het hart. “Voor mij mag iedereen zichzelf zijn”, aldus Pleun. Dat de Nederlandse vlag op de kop staat, blijkt niets te maken te hebben met de boerenacties. “Nee, dat was gewoon een vergissinkje, maar wel leuk eigenlijk.”
De volgende stap is nu de landelijke verkiezing, waar Pleun het opneemt tegen de winnaars van de overige vijf Lionsdistricten. De landelijk winnaar gaat naar de internationale verkiezing die gehouden wordt in Amerika, de bakermat van de Lions International.

Pleun Goldewijk (10 jaar) IKC Meeander Varsseveld, groep 8. Foto: PR