De Bibliotheek haakt in op de Media Ukkie Dagen. Foto: PR

De Bibliotheek haakt in op de Media Ukkie Dagen. Foto: PR

Gratis webinar voor (groot)ouders over mediagebruik jonge kinderen

Onderwijs Borculo Eibergen Neede Ruurlo

OOST-ACHTERHOEK - Ter gelegenheid van de Media Ukkie Dagen houdt de Bibliotheek op dinsdagavond 28 maart het (landelijke) online webinar ‘Kom in beweging met media’. Daarin wordt nagedacht over het mediagebruik van jonge kinderen. Deelname is gratis.

Op 24 maart beginnen de jaarlijkse Media Ukkie Dagen. Dan is er een week lang aandacht voor media en jonge kinderen. Het thema van dit jaar is ‘Balans: Bewegen met media’. Het webinar heeft als doel (groot)ouders van kinderen tussen de 0 en 6 jaar te laten nadenken over de plek die media heeft in het leven van hun (klein)kind. Is er sprake van balans en hoe zou voor hen het ideaal zijn?
De deelnemers krijgen tips om meer balans aan te brengen en ook wordt hen getoond welke media kinderen juist in beweging zetten (of wat je daar zelf voor kunt doen). Naast concrete tips wordt hen ook een spiegel voorgehouden, want hoe zit het met voorbeeld dat zij zelf geven? Is er sprake van balans, of willen zij ook iets veranderen?
Het webinar wordt verzorgd door Denise Bontje (@dmaakthetbont). Zij is gespecialiseerd op het gebied van taal en mediaopvoeding én samen met Manon Bontje beheerder van Mediasmarties, de online gids vol media voor kinderen van 0 tot 12 jaar.
Het webinar begint om 20.00 uur. Meer info en registreren op onderstaande website.


www.oostachterhoek.nl/mud23