De groep kinderen backstage bij Kappert Bouw in Warnsveld. Foto: Frank vd. Vooren
De groep kinderen backstage bij Kappert Bouw in Warnsveld. Foto: Frank vd. Vooren

Kinderen leren hun talenten kennen bij aannemersbedrijf

Onderwijs Warnsveld Zutphen

Backstage bij Kappert Bouw

ZUTPHEN/WARNSVELD - In Warnsveld staat het bedrijf van Jonathan de Lange: Kappert Bouw. Dat zal wel iets met bouwen te maken hebben, toch? Maar wat gebeurt er allemaal in dat bedrijf? Hoeveel verschillende beroepen zijn er? En welke materialen worden gebruikt? 

Twintig kinderen uit Zutphen en Warnsveld hebben ontdekt of ze talent hebben voor techniek, maar ook dat techniek en de bouw veel diverser is dan ze misschien van tevoren dachten. Tijdens een speurtocht door het gebouw kwamen de kinderen allerlei materialen op het spoor die passen bij de verschillende beroepen die bij het bedrijf horen. Zo leerden zij wat het inhoud om Projectbegeleider te zijn, hoe een boekhouder te werk gaat en dat calculator daadwerkelijk een belangrijke functie is en niet alleen de naam voor een elektronische rekenmachine.

Daarna mochten ze zelf aan de slag: het bouwen van een zeer eigentijds en zelfvoorzienend huisje. Het regenwater werd opgevangen voor hergebruik, stroom opgewekt met een zonnepaneel en elektriciteit opgeslagen in een accu. Vervolgens hebben zij een lampje en elektrische waterkraan op deze accu aangesloten. Leerzaam en spannend! 

De kinderen zijn enthousiast over het bedrijfsbezoek. “Ik heb geleerd wat voor beroepen er zijn en hoe je het snelst een spijker kan slaan”, vertelde Jet. De kinderen kregen de vraag om in één pakkende zin deze leerzame middag te omschrijven. Sanne kwam uiteindelijk met de winnende verwoording: ‘Energie, beroepen en meer!’. Volgende keer gaat de groep op bezoek bij de politie!


www.backstage.work