Gratis cursusaanbod via Bibliotheek Oost-Achterhoek. Foto: Paul Remmelts

Gratis cursusaanbod via Bibliotheek Oost-Achterhoek. Foto: Paul Remmelts

Paul Remmelts

Bibliotheek Oost-Achterhoek presenteert gratis cursusaanbod

Onderwijs Borculo Eibergen Groenlo Lichtenvoorde Neede Ruurlo Winterswijk Borculo Eibergen Groenlo Lichtenvoorde Neede Ruurlo Winterswijk Borculo Eibergen Groenlo Lichtenvoorde Neede Ruurlo Winterswijk Borculo Eibergen Groenlo Lichtenvoorde Neede Ruurlo Winterswijk

RUURLO - Bibliotheek Oost-Achterhoek presenteert tijdens de Week van Lezen en Schrijven, op woensdag 13 september, het digitale cursusaanbod van de bieb  Dat gebeurt tijdens gratis voorlichtingsbijeenkomsten in alle vestigingen. Deze beginnen allemaal om 10.00 uur. Er wordt tevens uitleg gegeven over alle mogelijkheden van de digitale Bibliotheek. 

Opgeven voor deze info-ochtenden kan via eerste onderstaande website of in één van de vestigingen. Het is ook mogelijk om zich tijdens deze ochtend aan te melden voor één van de cursussen. Het complete aanbod is gratis, zowel voor leden als voor niet-leden. 

Aanbod
Er worden allerlei cursussen georganiseerd: Computercursussen Digitaal Vaardig (voor echte beginners en iets gevorderden), Digisterker (waarbij hulp geboden wordt bij zaken waarvoor een DigID nodig is), DigiVitaler (over het gebruik van de digitale toepassingen rond zorg en welzijn), Digitheek (korte workshops over uiteenlopende onderwerpen), maar ook spreekuren waarbij mensen met een gerichte vraag terecht kunnen bij een medewerker. Nieuw zijn enkele thematische cursussen: fotobewerken, online solliciteren en online shoppen. Ook deze cursussen zijn gratis voor leden én niet-leden.

Durf Digitaal
Daarnaast zijn er in september drie bijeenkomsten voor iedereen die meer wil weten over waarom je een smartphone, tablet of laptop zou moeten aanschaffen. Om goed mee te kunnen doen in de maatschappij moet men voldoende digitale vaardigheden hebben. Dat zijn de vaardigheden die nodig zijn om (goed) te kunnen omgaan met apparaten als computers, tablets of smartphones. Of het gebruik van een betaalautomaat of reizen met een ov-chipkaart.
“Waarom zou ik een smartphone, tablet of laptop aanschaffen?” Deze vraag zal menige senior zichzelf stellen. “Welk apparaat gebruik je waarvoor? Hoe verbreed je je wereld? Blijf je goed geïnformeerd door deze apparaten te gebruiken en hoe kun je je veilig voelen met een mobieltje? Hoe kun je het apparaat inzetten om je minder eenzaam te voelen?” Deze en andere zaken komen aan de orde in de informatieve bijeenkomsten, georganiseerd in samenwerking met Kruiswerk.
De data en locaties zijn: woensdag 6 september in de Bibliotheek Ruurlo, dinsdag 12 september in Winterswijk (Ontmoetingscentrum Whemerhof) en dinsdag 19 september in de Bibliotheek Lichtenvoorde. Op alle drie locaties vindt de uitleg plaats van 10.00 uur tot 12.00 uur. Deelname is gratis en aanmelden kan in één van de vestigingen of via de tweede website. Men kan zich daar ook opgeven voor één van de cursussen van de bieb.

Digitale Bibliotheek
Verder kunnen leden van de Bibliotheek gebruik maken van het digitale aanbod van de online Bibliotheek. Zo kunnen er e-books en luisterboeken geleend worden en kunnen er via de TijdschriftenBieb-app tijdschriften gelezen worden. Daarnaast zijn er voor de leden ruim 160 online cursussen beschikbaar. Ook dit zal tijdens de bijeenkomst op 13 september aan de orde komen.


www.oostachterhoek.nl/durfdigitaal
www.oostachterhoek.nl/waarom