Afbeelding
Janneke Stemerdink

Warm welkom voor nieuwe directeur basisschool De Hoeksteen

Onderwijs Groenlo

GROENLO - Na een lange zomervakantie opende basisschool De Hoeksteen op dinsdag 22 augustus weer haar deuren. De leerlingen werden dit keer verwelkomd door Joanne Lam, de nieuwe directeur van basisschool De Hoeksteen. De kinderen van De Hoeksteen hadden op hun beurt ook een verrassing voor Joanne in petto; op het plein zongen ze haar toe: ‘Wat fijn dat je er bent’, en werd ze door hen allemaal feestelijk in de bloemetjes gezet.

Juf Ria, de leerkracht van groep 1/2, noemde dit moment nog een beetje extra bijzonder. Juf Joanne is namelijk, sinds het 101-jarig bestaan van De Hoeksteen, de eerste vrouwelijke directeur. Joanne Lam vertelt lachend: “Dat wist ik niet, ik hoorde het vandaag ook voor het eerst, dat voelt toch wel een beetje speciaal!”

Voordat Joanne tot directeur in Groenlo benoemd werd, was ze directeur van een basisschool in Doetinchem. “Het profiel waaraan een nieuwe directeur van De Hoeksteen moest voldoen, sprak me meteen aan: een positieve directeur die trots is op de kinderen en het team, en vanuit veiligheid en vertrouwen mee helpt bouwen aan een fijne schooltijd voor kinderen. Ik heb zelf ook jarenlang voor de klas gestaan, ik hou van de sfeer in een basisschool, van de reuring, van het enthousiasme en het optimisme van kinderen en leerkrachten die elke dag weer door de school gonsen.”

De eerste week op De Hoeksteen was veelbelovend, zo laat Joanne weten. “Het warme welkom van de kinderen is wel een teken dat ik op een fijne plek ben beland. Ik heb al kennisgemaakt met een aantal actieve ouders van de oudervereniging, die de kinderen op een ijsje trakteerden op de eerste schooldag. Ik zag collega’s die ongelooflijk veel zin hadden om weer te beginnen, ik hoorde in de klassen enthousiaste verhalen van kinderen, er werd alweer ijverig gewerkt en ik zag ze met blije, vrolijke koppies de school weer uitkomen. Ik heb echt een prachtige baan, op een meer dan prachtige plek!” 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld