De bibliotheek helpt bij loopbaanontwikkeling. Foto: Michiel Ton

De bibliotheek helpt bij loopbaanontwikkeling. Foto: Michiel Ton

Michiel Ton

Bibliotheek helpt met loopbaanontwikkeling

Onderwijs

WINTERSWIJK - Het vinden van werk dat bij iemand past is niet altijd makkelijk. De Bibliotheek biedt hulp bij het ontdekken van wat iemand wil en hoe men dat kan bereiken. Daarvoor worden dit najaar in de Bibliotheek Winterswijk en de Bibliotheek Lichtenvoorde een aantal JobOn-workshops gegeven. Daarnaast zijn er online bijeenkomsten. De (online) activiteiten bieden inspiratie voor iedereen die zich wil ontwikkelen in zijn of haar loopbaan. Onderwerpen als mentale veerkracht, netwerken, storytelling en werkgeluk komen aan bod. Deelname aan alle bijeenkomsten is gratis. Inschrijven is mogelijk via www.oostachterhoek.nl/jobon. 

Bijeenkomsten in Winterswijk
In de bibliotheek vinden drie bijeenkomsten plaats, waarbij deelnemers onder leiding van een deskundige medewerker van de bibliotheek aan de slag gaan met de volgende thema’s: Speel je droombaanspel (20 september), Solliciteren en je CV (27 september) en Presenteren (4 oktober). Alle bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur.

Online bijeenkomsten
De online bijeenkomsten kennen thema’s als: Werken aan je mentale veerkracht, Inzicht in je talenten, Storytelling en Jouw voorstelpitch. Ook zijn er spreekuren, waarbij je je vragen over je loopbaanontwikkeling kunt stellen. De eerste workshop is op 13 september om 10.00 uur.

Aanmelden
Alle bijeenkomsten zijn afzonderlijk van elkaar te volgen en voor alle deelnemers gratis. Wel is aanmelden nodig. Dat kan op de site www.oostachterhoek.nl/jobon, maar ook in de vestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek.