De opening van High Five. Foto: PR

De opening van High Five. Foto: PR

Start ‘High Five’ bij IKC UnieK

Onderwijs Aalten

AALTEN - Vanaf september biedt IKC UnieK, in samenwerking met de gemeente Aalten, haar leerlingen de mogelijkheid om mee te doen aan het project ‘High Five’.

‘High Five’ is een project waarmee ieder kind digitale munten kan verdienen door te lopen of te fietsen naar school. De lopers verzamelen munten door met hun ‘scan tag’ te tikken tegen een ‘scanpaal’ tijdens hun looproute op weg naar school. In de nabije schoolomgeving zijn vier gele ‘scanpalen’ opgehangen. De kinderen treffen één of meerdere palen op hun route van of naar school.
De fietsers verzamelen munten door een tag aan hun fiets te bevestigen en voorbij de teller in de fietsenstalling te rijden. Met de gescoorde munten kunnen kinderen beloningen sparen.
Met de inzet van het ‘High Five’ project stimuleert IKC UnieK de behendigheid en het inzicht van kinderen in het verkeer door te lopen of te fietsen naar school. Tevens wordt een gezonde levensstijl gestimuleerd.
Op dinsdagochtend 5 september vond de officiële start van het ‘High Five’ project plaats. Alle kinderen van IKC UnieK kwamen samen op het schoolplein om het project met elkaar te openen, onder de enthousiaste leiding van de mascotte van ‘High Five’.

Scanpaal en tag.
Plattegrond.