De natuur dichtbij huis: Geweldig om langs de waterkant op onderzoek uit te gaan. Foto: Staring Educatie

De natuur dichtbij huis: Geweldig om langs de waterkant op onderzoek uit te gaan. Foto: Staring Educatie

Staring Educatie

De natuur dichtbij huis: Geweldig om langs de waterkant op onderzoek uit te gaan.

Onderwijs

WINTERSWIJK - De komende weken is Staring Educatie samen met kinderen van de onderbouw te vinden langs de waterkant om op zoek te gaan naar waterdiertjes in de poel van een natuurgebied in Winterswijk. Dit is mede mogelijk gemaakt, dankzij de samenwerking met Geldersch Landschap.

Voorafgaand is er een lesbrief ‘Onderwaterwereld’ aan de scholen gestuurd, met als doel de kinderen kennis te laten maken met het leven in het water. Er wordt gekeken naar de waterspin, de libellenlarve, maar ook de kikker, schaatsenrijder en het stekelbaarsje komen aan bod.  Dit gebeurt in het klaslokaal, maar het echte werk vindt buiten in de natuur plaats. Hier gaan de kinderen zelf ervaren en ontdekken hoe het ‘onderwaterleven’ eruit ziet. Samen met de meester of juf gaan ze met hulp van een schepnet en emmer op onderzoek uit om vervolgens met klasgenootjes te ontdekken wat de natuur in de Winterswijkse poelen te bieden heeft. En dat dat is heel veel.

De scholen kunnen deelnemen aan activiteiten van Staring Educatie, nadat zij zich hebben ingeschreven via het aanbod Natuur- en Milieueducatie voor het basisonderwijs.