Een speciale cursus filosofie voor kinderen uit het basisonderwijs. Foto: PR
Een speciale cursus filosofie voor kinderen uit het basisonderwijs. Foto: PR

Cursus filosoferen voor kinderen in bieb Eibergen

Onderwijs Eibergen

Juiste data cursus filosofie

EIBERGEN – In de Bibliotheek Eibergen start op dinsdag 19 september opnieuw een cursus filosofie, speciaal voor kinderen uit de oudste groepen van het basisonderwijs. Het afgelopen voorjaar waren de bijeenkomsten een groot succes. De cursus wordt verzorgd door Rudis Wensink. 

Wensink is 27 jaar werkzaam geweest in het basisonderwijs. Opgave is mogelijk via www.oostachterhoek.nl/filosofie. In totaal bestaat de cursus uit zes bijeenkomsten. De kosten voor de cursus bedragen 50 euro. Opgave is mogelijk tot 15 september. 

Doordenkers
De cursus ‘Filosofie voor kinderen’ is bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 8 tot en met 12 jaar. Samen vormen de deelnemers de groep ‘De Doordenkers’. Op zes dinsdagmiddagen gaan ze bezig met verschillende thema’s als bijvoorbeeld: ‘Hebben alle vragen een antwoord?, Wanneer is iets normaal? of Gaat de tijd altijd even snel?’
De bijeenkomsten starten altijd met een mooi verhaal, van waaruit de groep met elkaar in gesprek gaat. Door vragen te stellen leren de kinderen om creatief en kritisch te denken. Ook leren ze om beter te redeneren. Er zal altijd respect zijn voor elkaars ideeën.
Start is op 19 september. De cursus vindt plaats in de Bibliotheek Eibergen. De overige cursusdata zijn: 3 en 24 oktober, 7 en 21 november en 12 december. De bijeenkomsten duren een uur en beginnen om 15.30 uur. Opgave is mogelijk in de bibliotheekvestigingen van de Bibliotheek Oost-Achterhoek, of via www.oostachterhoek.nl/filosofie.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld