Iedereen die zelf gezondheidszaken wil kunnen regelen via internet, kan komen oefenen bij de Bibliotheek Achterhoekse Poort. Foto: PR

Iedereen die zelf gezondheidszaken wil kunnen regelen via internet, kan komen oefenen bij de Bibliotheek Achterhoekse Poort. Foto: PR

Foto PR.

Workshops om zelf online gezondheidszaken regelen

Onderwijs Gendringen Terborg

GENDRINGEN/TERBORG - Voor iedereen die zelf gezondheidszaken wil kunnen regelen via internet organiseert de Bibliotheek Achterhoekse Poort diverse workshops die daarbij kunnen helpen. Zo is er op woensdag 27 september in de Bibliotheek Gendringen een workshop over beeldbellen met de dokter en op vrijdag 29 september kan men in de Bibliotheek Terborg meer leren over het gebruik van een patiëntenportaal. 

Contact met de huisarts verloopt steeds vaker digitaal via de smartphone, tablet of computer. Maar niet iedereen kan dat, weet ook Digivitaler. Daarvoor zijn de gratis workshops opgezet. Ook niet-leden van de bieb kunnen deelnemen.

Beeldbellen met de dokter
Tijdens de workshop Videoconsult op woensdag 27 september vanaf 10.30 uur in de Bibliotheek Gendringen, leren deelnemers meer over het beeldbellen met de dokter. Het huis verlaten om de dokter te zien en te spreken is op deze manier niet meer nodig.

Patiëntenportaal
Bijna iedereen heeft een huisarts en staat ingeschreven als patiënt bij een huisartsenpraktijk. Steeds meer huisartspraktijken hebben een patiëntenportaal of patiëntenomgeving. Dat is handig voor het online regelen van afspraken, vragen stellen aan de dokter en het aanvragen van recepten. Tijdens de workshop Patiëntenportaal huisartsen op vrijdag 29 september om 10.30 uur in de Bibliotheek Terborg, leren de deelnemers hoe ze daar gebruik van kunnen maken. Er wordt gewerkt met de eigen tablet of laptop. Indien nodig kan de Bibliotheek hiervoor zorgen.

Aanmelden
Meer informatie over de workshops is te vinden op de website van de bieb. Aanmelden kan via de activiteitenkalender op deze website, door contact op te nemen via 088-0062929 of tijdens een bezoek aan de bibliotheek.


www.achterhoeksepoort.nl