Officiële opening van de gerenoveerde tuin door wethouder Jasper Bloem. Foto: L. Schraverus
Officiële opening van de gerenoveerde tuin door wethouder Jasper Bloem. Foto: L. Schraverus

Feestelijke opening nieuwe buitenruimte Partou De Polbeek

Onderwijs Zutphen

ZUTPHEN – Kinderdagverblijf en BSO Partou De Polbeek organiseerde zaterdag 9 september een zonnig zomerfeest om de recent vernieuwde buitenruimte te vieren. Wethouder Jasper Bloem was aanwezig om de prachtige nieuwe tuin officieel te openen. Ook werd er geld opgehaald voor het goede doel. “Het was een groot succes”, aldus locatiemanager Christa Schraverus. 

Onder toeziend oog van de wethouder, verantwoordelijk voor Wonen, Ruimtelijke Ordening, Jeugd, Onderwijs & Zorg in de gemeente Zutphen, én Partou-mascotte Daantje werd het nieuwe buitenterrein officieel in gebruik genomen. Er waren Oudhollandse spelletjes, kinderen konden zich laten schminken en een ijskraam zorgde voor de nodige verkoeling. Zo’n 100 ouders en kinderen kwamen het feest meevieren en brachten heerlijke zelfgemaakte hapjes mee.

“We hebben de zandbak verplaatst, er is een glijbaan neergezet, er zijn leuke verstophoekjes en meer groen. De tuin is echt mooi geworden”, vertelt Christa Schraverus. “Wij, maar ook de ouders en kinderen, zijn heel blij met hoe het geworden is.”

Goede doel
Tijdens het openingsfeest werden er bovendien lootjes verkocht voor het goede doel. “De opbrengst van 308 euro, plús nog extra donaties van sponsoren, gaat volledig naar Stichting Jarige Job”, zegt Schraverus. “In Nederland zijn er helaas heel veel kinderen die hun verjaardag niet kunnen vieren, omdat er thuis geen geld voor is. Stichting Jarige Job zet zich voor hen in en daar dragen wij graag ons steentje aan bij.” De prijzen voor de loterij werden gesponsord door vele bedrijven uit Zutphen en omgeving. “Ontzettend mooi dat zij dit voor ons wilden doen.”

Kansengelijkheid
Het kinderdagverblijf en de buitenschoolse opvang van Partou zijn gehuisvest op de begane grond van het moderne woonzorgcentrum De Polbeek aan de Van Dorenborchstraat 1A in Zutphen. De betrokken locatie staat voor kansengelijkheid voor elk kind in de wijk en biedt daarom ook een programma voor voorschoolse educatie aan, voor een soepele overgang naar en goede start op de basisschool.