Leerlingen hebben een ‘reis door West-Europa’ gemaakt met behulp van VR-brillen. Foto: T. Ossewaarde
Leerlingen hebben een ‘reis door West-Europa’ gemaakt met behulp van VR-brillen. Foto: T. Ossewaarde

Project Onderwijs en Technologie op Basisschool De Hoge Voorde

Onderwijs Groenlo Vorden

Samenwerking met het Graafschap College

Door Stefanie Klein Avinck en Jordi Bluemink

VORDEN - Op woensdagochtend 25 oktober vond op Basisschool De Hoge Voorde in Vorden het project Onderwijs en Technologie plaats, in samenwerking met studenten van het Graafschap College uit Groenlo die de opleiding tot onderwijsassistent volgen. De studenten van het Graafschap College hebben verschillende activiteiten ontworpen die in het teken stonden van het kennismaken en het ervaren van digitale materialen, zoals het werken met een greenscreen, het vliegen met een drone, kijken door échte VR-brillen en het programmeren van Bee-Bots. Deze activiteiten zijn afgestemd met de groepsleerkrachten van De Hoge Voorde, zodat de activiteiten aansluiting konden vinden bij het reguliere lesprogramma, in dit geval bij onze zaakvakken over Nederland en West-Europa.

Na weken van voorbereidingen door de studenten van het Graafschap College stonden zij te popelen om hun activiteit uit te voeren op Basisschool De Hoge Voorde in de groepen 6, 7, 7/8 en 8. De toekomstig onderwijsassistenten zijn actief met de leerlingen aan de slag te gaan. De leerlingen hebben ansichtkaarten gemaakt met de greenscreen, waardoor het leek alsof zij op verre bestemmingen zijn geweest. Daarnaast hebben leerlingen een ‘reis door West-Europa’ gemaakt met behulp van VR-brillen en zijn de Bee-Bots naar verschillende bestemmingen in West-Europa geprogrammeerd. Ook voor de leerkrachten van De Hoge Voorde was dit een mooi inspiratiemoment.

De leerlingen en groepsleerkrachten van De Hoge Voorde en de studenten en docenten van het Graafschap College kijken positief terug naar deze zeer geslaagde en inspirerende samenwerking met mooie praktische resultaten.

Ansichtkaarten maken met greenscreen, waardoor het lijkt  alsof je op verre bestemmingen bent geweest. Foto: T. Ossewaarde