Sponsorloop op de Meeneschool gaat van start. Foto: Els Berentschot
Sponsorloop op de Meeneschool gaat van start. Foto: Els Berentschot

Sponsorloop op de Meene brengt ruim 3.000 euro op

Onderwijs Zelhem

ZELHEM - Op 24 november om 13.15 uur klonk de toeter als startschot voor de sponsorloop van Basisschool de Meene in Zelhem. 140 leerlingen hebben zich ingezet om zo veel mogelijk geld op te halen voor nieuw buitenspeelmateriaal. En dat is gelukt!

Elk jaar wordt er op basisschool de Meene een najaarsactie georganiseerd om geld op te halen voor de school. Dit jaar zal dat geld besteed worden aan nieuw buitenspeelmateriaal. Voorheen bestond de najaarsactie uit een verkoopactie, maar dit jaar werd besloten het in een ander jasje te gieten. Door middel van een sponsorloop kunnen de kinderen zelf ook actief deelnemen aan het ophalen van het geld. Dat werd een groot succes.

De leerlingen verzamelden zich op donderdagmiddag op het schoolplein om vanaf daar te starten met de sponsorloop. Er werden verschillende rondes over het plein en rond de school gerend. De groepen 1, 2 en 3 liepen rondjes van 100 meter en de bovenbouw liep 250 meter per ronde.
Het weer zat gelukkig mee en al snel lagen de jassen aan de rand van het parcours omdat de kinderen het lekker warm kregen. Na elke ronde werd er een stempel gezet op de stempelkaarten die de kinderen hadden gekregen. Daarmee konden hun rondjes goed bijgehouden worden. Aan het begin was het soms een drukte van belang bij de stempelposten, maar later liep het mooi door. Het enthousiaste publiek zorgde ervoor dat de kinderen het goed vol konden houden en ook de muziek hielp hierbij goed mee.

Na de sponsorloop zijn de kinderen bij hun sponsors langs gegaan om het verdiende geld op te halen. De actie resulteerde in het fantastische bedrag van ruim 3.000 euro. De Meeneschool kijkt hiermee terug op een fantastische sponsorloop!