De dames van de organisatie gingen op 14 februari de klassen rond om de rozen te bezorgen. Foto: Roos Timmermans

De dames van de organisatie gingen op 14 februari de klassen rond om de rozen te bezorgen. Foto: Roos Timmermans

Staring College: nieuw record met 302 verkochte rozen voor Valentijnsdag

Onderwijs Borculo Lochem

LOCHEM - Inmiddels is het traditie op het Staring College dat leerlingen in de week voor Valentijnsdag een roos kunnen bestellen om deze vervolgens op Valentijnsdag te laten bezorgen bij een andere leerling. Er werden twee soorten rozen verkocht. Een rode roos voor de liefde en een roze roos als blijk van waardering of vriendschap.

De rozenactie wordt ieder jaar dóór en vóór leerlingen georganiseerd. Het begint met het opvragen van de rozenprijzen bij de plaatselijke bloemisten. Uiteindelijk werd ervoor gekozen om met Han Fokkink in zee te gaan. Deze bloemist was meteen enthousiast om de leerlingen te helpen bij hun actie. Er werden mooie posters en social mediaberichten gemaakt en een lokaal werd op 7 en 8 februari mooi aangekleed voor de verkoop. Uiteindelijk met een mooi resultaat, want er werden 302 rozen verkocht! Een nieuw record! De dames van de organisatie gingen op 14 februari de klassen rond om de rozen te bezorgen in de klassen 1 t/m 6. Eén leerling was daarbij verkleed in een hartjespak wat geleend werd van de GGD.

Er was nog een primeur dit jaar, want ook op het Staring College in Borculo werden rozen verkocht. Hierdoor konden leerlingen van de verschillende locaties rozen sturen naar elkaar. In Borculo werd de verkoopactie georganiseerd door de leerlingen van de sector Economie en Ondernemen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant