Leerlingen van groep 8 demonstreren hun zelfgemaakte robots. Foto: Rob Weeber
Leerlingen van groep 8 demonstreren hun zelfgemaakte robots. Foto: Rob Weeber

Obs De Hofmaat bestaat 50 jaar

Onderwijs Neede

NEEDE – Het was nog even spannend of de school destijds zesklassig mocht worden of niet, maar uiteindelijk werd er bijgebouwd. Daarmee is de officiële jubileumdatum wat ‘flexibel’, maar zeker is dat de school in de huidige vorm al 50 jaar bestaat. Dat heugelijke feit werd vrijdag 19 april groots gevierd, met ’s middags het Open Huis en ’s avonds de reünie voor onder meer oud-leerlingen.

Door Rob Weeber

Eigenlijk was er het gehele schooljaar feest op obs De Hofmaat. “Een dergelijke feest vraagt voorbereiding en doe je niet even naast het reguliere schoolprogramma,” legt Sonja Grooters uit, lid van het organisatieteam dat uit leerkrachten en ouders bestaat. “We hebben er mede daarom voor gekozen om het gehele schoolseizoen 2023-2024 als een jubileumjaar te zien met daarin verschillende activiteiten. Een ervan bijvoorbeeld was de film over een tijdmachine waarin alle leerlingen een rol hadden.”

Ging de film over ‘terug naar het verleden’, het programma voor 19 april richtte zich op de toekomst. Bijvoorbeeld, hoe zouden de leerlingen er over vijftig jaar uitzien? Dat thema was kunstzinnig uitgebeeld. Bewerkte foto’s hingen aan de wand met daarbij het verhaaltje over de levensloop. Groep 8 demonstreerde hun zelfgemaakte robots, wederom een verwijzing naar de toekomst. Ook locatiecoördinator Angela Schreurs genoot van alle feestelijkheden. “Voor de kinderen was het leuk dat ook de opa’s en oma’s naar het Open Huis konden komen. We kregen veel vragen van ouders die daarop aanstuurden. Zijzelf komen natuurlijk regelmatig op school, maar niet de opa’s en oma’s van de kinderen.”

Het organisatieteam vijftigjarig jubileum met zittend in het midden Sonja Grooters. Ouder Daniëlle ontbrak. Foto: Rob Weeber
Hoe zie ik er over vijftig jaar uit?Foto: Rob Weeber

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant