Remko Alberink.

Remko Alberink.

PR

Column Remko Alberink: ‘SCHIPHEL’

Opinie Etten Gendringen Megchelen Netterden Silvolde Sinderen Terborg Varsselder Varsseveld Voorst Westendorp

Het is het begin van de vakantie, en tegen iedereen die een paar weken offline is van zijn werk zeg ik gemeend: een prettige vakantie. Voor de watersporters ben ik niet zo bang, die vinden hun weg, ehh water wel. Ook de kampeerders kunnen een zorgeloze vakantietijd met sleurhut of tent tegemoet. Waar ik medelijden mee heb zijn juist hen die een vlucht hebben geboekt om ‘er even tussenuit’ te vliegen. Na twee hevige coronajaren kan het deze zomer weer, zonder teveel coronagedoe op vliegvakantie.

Ik heb medelijden omdat het op Schiphol een komen en gaan is, maar vele vluchten niet eens van de grond komen, gecanceld worden omdat er te weinig personeel is. Pardon, te weinig personeel? Ja, te weinig personeel. Misschien moet er dan veel beter betaald worden, kwestie van marktwerking.

Op Marktplaats is iemand die iets aanbiedt wat ie niet kan leveren een oplichter. Maar op onze ‘nationale trots’ gelden blijkbaar andere normen en waarden. Door gepruts en falend beleid gaat de vakantie van velen die wilden vliegen in rook op. Politiek Den Haag wast de handen in onschuld, zij wil niet ingrijpen, ook niet toen opperbaas Benschop de puinhoop van de krokusvakantie op zijn landingsbaantjes in de voorjaarsvakantie nog steeds niet op orde had. Den Haag keek er naar ..... en deed niets.

Toen vervolgens in juni de boeren in opstand kwamen, geef ze eens ongelijk, omdat ze door stikstof linea recta richting de afgrond worden geduwd, toen was Leiden in last. Het leger werd recent zelfs gemobiliseerd om Schiphol toegankelijk te houden voor reizigers toen de boeren het voornemen hadden de luchthaven met een bezoek te vereren. De minister gaf aan dit ‘niet zo’n goed plan te vinden’, daar Schiphol essentieel was en van groot belang. Ik zat even met een gerimpeld voorhoofd. Hadden de wijze koppen in ons kabinet het nu echt over dezelfde luchthaven die ze al een half jaar lang hadden laten dobberen in een badkuip vol incompetentie?

Gelukkig zitten we hier in de gemeente Oude IJsselstreek tegen de Duitse grens aan en is lijkt vliegen van Düsseldorf, Weeze en Keulen een goed alternatief deze zomer. Tanken kan je ook al beter doen in Duitsland, evenals boodschappen, je kunt er zomaar een leuke dag van maken als je wat vrienden wegbrengt.
Nee, Schiphol is verworden tot een Schiphel. Een gebrek aan lef, daadkracht, trots en kennis van zaken, het zijn de ingrediënten van pure puinhoop rond de Polderbaan. Niet alles wat de boeren doen verdient mijn goedkeuring (niet dat dit overigens wat waard is hoor), maar lef, daadkracht, trots en kennis van zaken kan hen in ieder geval niet ontzegd worden. Daar kan de leiding van Schiphol nog wat van leren.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant