De winnaar van Inktspotprijs 2022: 'Milieubewust' door Jip van den Toorn
De winnaar van Inktspotprijs 2022: 'Milieubewust' door Jip van den Toorn

Inktspotprijs 2022 te zien in Zutphen

Politiek Zutphen

Van 15 oktober 2022 tot en met 19 februari 2023 in Stedelijk Museum Zutphen

ZUTPHEN – Met de tekening ‘Milieubewust’ won de Volkskrant-illustrator Jip van den Toorn de Inktspotprijs 2022. “Menselijke hypocrisie in tijden van klimaatverandering. Doeltreffend en humoristisch”, roemde de jury de prent. Deze en alle andere inzendingen voor de jaarlijkse wedstrijd voor de beste politieke prent van het afgelopen parlementaire jaar zijn te zien in de expositie Inktspot 2022. Van 15 oktober en tot en met 19 februari in het auditorium van de Musea Zutphen. 

De prijs wordt elk jaar door Stichting Pers en Prent uitgereikt. Dit jaar zonden 43 tekenaars 129 tekeningen, verschenen in de Nederlandse gedrukte of digitale pers, in voor de Inktspotprijs. 

De oorlog van Rusland tegen Oekraïne was een van de belangrijkste thema’s van het jaar. Maar het is niet alleen de oorlog zelf die veelvuldig de boventoon voert, het is ook de inflatie en de daarmee samenhangende gestegen uitgaven voor levensmiddelen en de steil oplopende gasprijzen die naast talloze andere thema’s worden verbeeld. 

Alle inzendingen zijn van 15 oktober tot en met 19 februari te zien in Zutphen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant