PvdA-raadslid Marjolijn Moester op straat in het Waterkwartier. Foto: PR

PvdA-raadslid Marjolijn Moester op straat in het Waterkwartier. Foto: PR

PvdA komt in Waterkwartier op voor grensgevallen energietoeslag

Politiek Zutphen

ZUTPHEN -  “Vijftien euro boven de grens zitten en géén energietoeslag ontvangen. Waarom? De mevrouw die ik hierover sprak moest wel de alimentatie meerekenen die ze ontvangt. Maar de alimentatie die ze moet betalen voor haar dochter mocht ze niet aftrekken. Nu leeft ze van 106 euro in de maand. Zou ze de energietoeslag van 1300 euro wel ontvangen dan had ze meteen het dubbele te besteden. Dit kan toch niet. Hier ga ik achteraan.”

Aan het woord is PvdA-raadslid Marjolijn Moester. Ze stond afgelopen zaterdag met een aantal PvdA-vrijwilligers in het Waterkwartier. Het Brood en Rozenteam noemen ze zich. Elke vierde zaterdag van de maand tussen 11 en 13 uur staan ze er met hun rode bakfiets. Deze keer hielden ze een korte raadpleging. Wat moet in de buurt worden aangepakt? Eenzaamheid werd het vaakst genoemd. Een lagere energierekening kwam op twee. En als derde aanpak woonoverlast.
Natuurlijk kan de PvdA niet alles oplossen en zeker niet meteen. Maar de partij kan wel luisteren naar de mensen, de boodschappen in de oren knopen en bedenken wat er wel kan worden gedaan. Zo zal raadslid Moester nagaan waarom het ene bedrag wel en het andere niet wordt meegerekend bij de energietoeslag. En ze zal erop aandringen de regels rond die toeslag nog meer bekendheid te geven. “Nog steeds komen we mensen tegen die de toeslag niet aanvragen maar er wel recht op hebben. Soms denken mensen dat ze te veel spaargeld hebben. Maar daar wordt bij deze regeling helemaal niet naar gekeken”, aldus Moester.
Vragen of opmerkingen kunnen per e-mail naar m.moester@raad.zutphen.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant