De Baakse beek stond in 2022 helemaal droog. Archieffoto: GinoPress bv

De Baakse beek stond in 2022 helemaal droog. Archieffoto: GinoPress bv

Themacafé over droogte in de Achterhoek

Politiek Haarlo

HAARLO - Groen Links Berkelland houdt donderdag 8 juni een themacafé over de droogte in de Achterhoek, met burgemeester Joost van Oostrum. De bijeenkomst wordt gehouden in Kulturhus ’t Stieltjen aan de Wolinkweg 12 in Haarlo, van 20.00 tot 22.00 uur. Er is een inloop vanaf 19.30 uur.

Lange perioden van zon en hogere temperaturen hebben grote gevolgen voor de natuur. De bodem droogt uit; planten en bomen hebben moeite om te overleven of leggen het loodje en zaad kiemt niet. Dit alles heeft weer gevolgen voor insecten, vogels en andere dieren. Hoe gaat de Achterhoek om met dit steeds groter wordende probleem?

Op 8 juni is burgemeester van Oostrum naar ons themacafé. De burgemeester is samen met de dijkgraaf en de gedeputeerde bestuurlijk trekker van de aanpak droogte Achterhoek. Verder is hij voorzitter van de werkregio Achterhoek-plus in het kader van het deltaprogramma klimaatadaptatie. Over die aanpak en de klimaatadaptie komt de burgermeester vertellen. Daarnaast wordt tijdens deze bijeenkomst Het Groene Lintje uitgereikt. 

Uiteraard zijn leden van GroenLinks voor deze bijeenkomst uitgenodigd. Niet-leden met affiniteit met dit onderwerp zijn ook van harte welkom.