Ria Leliveld. Foto: PR
Ria Leliveld. Foto: PR

Ria Leliveld (VVD) beoogd wethouder gemeente Lochem

Politiek

LOCHEM - De Lochemse VVD-fractie draagt met veel enthousiasme Ria Leliveld (57 jaar, Eefde) voor, als wethouder in de gemeente Lochem. De Lochemse gemeenteraad beslist in haar vergadering van 5 september over haar voordracht. 

Kort nadat wethouder Eric-Jan de Haan in juni 2023 zijn vertrek aankondigde, startte de zoektocht naar een opvolger. Een sollicitatieronde volgde. De fractie stemde unaniem in met Ria Leliveld als beoogd wethouder. 

De VVD-fractie zegt hierover: “Ria Leliveld is gedreven in wat zij doet, en combineert dit met interesse in mensen. Ze stelt de inwoner centraal en het belang van Lochem voorop. Ze is twintig jaar ondernemer geweest en heeft ook ruime ervaring binnen organisaties. Ze is een expert leren en ontwikkelen in organisaties en heeft binnen onze fractie in korte tijd carrière gemaakt. Dit maakt haar tot een uitstekende kandidaat”.

Ria Leliveld uit Eefde (gemeente Lochem) is getrouwd en heeft twee volwassen kinderen. Sinds maart 2018 is ze raadslid voor de VVD. Op 1 oktober 2021 volgde ze Erik Haverkort op als fractievoorzitter. Na de gemeenteraadsverkiezingen in 2022 voerde Ria Leliveld namens de VVD de verkennende gesprekken en de onderhandelingen. Dat leidde in mei 2022 tot een bestuursakkoord met GemeenteBelangen en Meedenken met Lochem. Haar politieke werk combineert ze met een baan als expert ontwikkelen en leren in de zorgsector.

Ria Leliveld: “Het zomerreces stond voor onze fractie in het teken van het vinden van een opvolger. Ik ben hier zelf toen ook serieus over gaan nadenken. Er liggen veel maatschappelijke uitdagingen in de gemeente Lochem waarvoor ik mij wil inzetten. Ik ben dankbaar dat mijn fractie mij voordraagt als wethouder en ik zie uit naar het politieke weerzien in september”.

Op dit moment werkt Ria Leliveld in de geestelijke gezondheidszorg (ggz). Deze werkzaamheden legt ze neer wanneer de raad instemt met haar voordracht.