Ria Leliveld tijdens het afleggen van de belofte, ten overstaande van burgemeester Sebastiaan van 't Erve. Op de achtergrond (met telefoon) Jan de Vries, de nieuwe fractievoorzitter van de VVD. Foto: Henri Bruntink
Ria Leliveld tijdens het afleggen van de belofte, ten overstaande van burgemeester Sebastiaan van 't Erve. Op de achtergrond (met telefoon) Jan de Vries, de nieuwe fractievoorzitter van de VVD. Foto: Henri Bruntink Henri Bruntink

Wethouderwissel Lochem nu definitief

Politiek Eefde Lochem

LOCHEM - Ria Leliveld (VVD) is dinsdagavond benoemd tot wethouder van de gemeente Lochem. Nadat de geloofsbrieven in orde werden bevonden volgde een hoofdelijke en geheime stemming. De nieuwe wethouder kreeg daarbij unanieme steun van de gemeenteraad. Leliveld volgt Eric-Jan de Haan op. Hij legde zijn taken formeel al op 1 september neer, maar nam dinsdag afscheid met een receptie en een laatste optreden in de gemeenteraad.

Door Henri Bruntink

Jan de Vries volgt Ria Leliveld op als fractievoorzitter van de VVD. Hij maakte al deel uit de raadsfractie van de liberalen. De Haan werd tijdens een afscheidsreceptie toegesproken door de burgemeester, collega-wethouders en door vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. Tijdens de reguliere Politieke Avond gaf hij een groot uitgevallen estafettestokje door aan zijn opvolgster.

De nieuwbenoemde wethouder uit Eefde zei zich voor de volle honderd procent te willen inzetten voor de gemeente. Wel vroeg ze enig begrip voor het feit dat ze zich haar uitgebreide portefeuille nog eigen moet maken. “Het duurt wellicht even voordat ik op vluchthoogte ben”, zo zei ze.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld