Loes ten Dolle in de raadszaal. Foto: Archief Clemens Bielen
Loes ten Dolle in de raadszaal. Foto: Archief Clemens Bielen

Loes ten Dolle uit Winterswijk op kieslijst D66

Politiek Winterswijk

WINTERSWJK - Afgelopen week is de conceptkandidatenlijst van D66 gepresenteerd voor de Tweede Kamerverkiezingen op 22 november 2023. Opvallende kandidaat is Loes ten Dolle op plek 19. Daarmee is zij één van de grote politieke talenten van haar partij. Ten Dolle (28 jaar) is momenteel gemeenteraadslid en fractievoorzitter voor D66 in Winterswijk en werkt als vakdocent op het MBO.

Ten Dolle is geboren en getogen Winterswijker. Omdat zij op het platteland woont en in de stad voor de klas staat, ziet zij elke dag de verschillen tussen de stad en de regio. Ten Dolle maakt zich zorgen over de achteruitgang van de leefbaarheid in de regio. De tegenstelling tussen stad en platteland wordt in haar ogen alsmaar uitvergroot. In de media, onder inwoners en door politieke partijen. Ten Dolle wil niet langer dat die tegenstelling overheerst, maar de verbinding. Voor de leefbaarheid van een regio, goede zorg en het beste onderwijs, mag het volgens haar niet uitmaken waar iemands wieg heeft gestaan.

Loes ten Dolle: “Leiderschap betekent voor mij dat je moeilijke keuzes maakt in het algemeen, waarbij je oog houdt voor de ongemakkelijke gevolgen voor mensen. We moeten durven kiezen voor verbinding, waar luisteren de norm is en energie het middel. Ik wil mij inzetten voor iedere stem, ook de zachte en niet alleen de harde schreeuwers. Om de leefbaarheid op peil te houden in alle regio’s moet er een brug worden geslagen tussen de regio en de stad. Na mijn periode als Kamerlid wil ik dat we niet langer praten over de regio en de stad in tegenstellingen. Ik wil dat we kunnen spreken over een versterkend mechanisme van elkaar in één Nederland.”

Politiek talent
Sinds 2017 vertegenwoordigt Ten Dolle D66 in de gemeenteraad van Winterswijk, sinds 2018 als fractievoorzitter. Als raadslid en éénpitter zette zij zich in voor herstel en bescherming van natuur. Dat deed zij door in gesprek te blijven met boeren, inwoners en natuurorganisaties. Ook keerde zij zich tegen de verondieping van een kleiput in Winterswijk waar vervuilde grond in werd gestort. Ten Dolle spreekt zich in de gemeenteraad regelmatig uit tegen polarisatie en online haat. Zij werd eerder genomineerd voor de titel ‘beste raadslid van Nederland’. Daarnaast werd zij door de Gelderlander uitgeroepen tot ‘het machtigste raadslid uit Winterswijk’. Ook werd Ten Dolle genomineerd voor de liberal rising star award. Naast haar politieke activiteiten is Ten Dolle nu iets meer dan een jaar werkzaam als docent juridische vakken op het Graafschap College in Doetinchem.

E-voting
Het uiteindelijke woord is aan de leden van D66. Vanaf morgen 13 september kunnen alle leden van D66 stemmen voor de selectie van kandidaten en de samenstelling van de conceptlijst bepalen. Stemmen kan een week. Op 20 september om 17.00 uur sluit de stemming. Daarna is de kandidatenlijst definitief. De advieslijst is tot stand gekomen na gesprekken die de lijstadviescommissie met de kandidaten heeft gevoerd.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Contact Zutphen-Warnsveld