Beeld ter illustratie, Pixabay

Beeld ter illustratie, Pixabay

Stadspartij vraagt college om donatie voor noodhulp aan Marokko

Politiek Zutphen

ZUTPHEN - Het bestuur van de Stadspartij Zutphen-Warnsveld vraagt burgemeester en wethouders om 1 euro per inwoner te doneren voor noodhulp aan Marokko.

Afgelopen weekend was het in de gemeente Zutphen gezellig druk en heerste er een vrolijke sfeer. Maar voor vele honderden inwoners was het een inktzwart weekend. Zij maken zich zorgen over familie en vrienden in Marokko. Opgeschrikt door een van de zwaarste aardbevingen in de geschiedenis van Marokko waarbij duizenden slachtoffers vielen en de schade enorm is. Velen leven nu in angst en onzekerheid over de veiligheid en toekomst. Naast medeleven met de slachtoffers en hun naasten is noodhulp nu en bij de wederopbouw nodig. De gemeenten Amsterdam, Rotterdam, Middelburg, Veere, Maassluis en Vlaardingen doneren ieder 1 euro per inwoner voor hulp aan de slachtoffers van de aardbeving in Marokko.

De gemeente Zutphen doneerde in februari 2023 100.000 euro voor noodhulp en wederopbouw in Turkije.

Het bestuur van de Stadspartij Zutphen-Warnsveld vraagt hierbij aan het college om ook 1 euro per inwoner te doneren voor noodhulp aan Marokko. Net als de donatie aan Turkije kan de pot onvoorziene uitgaven voor de dekking zorgen.