Wethouder Robbert Hummelink met de Jeugdraad. Foto: Roel Kleinpenning

Wethouder Robbert Hummelink met de Jeugdraad. Foto: Roel Kleinpenning

Motie ‘tegen pesten’ van kinderraad omgezet in daden

Politiek

DOETINCHEM – De kinderraad van de gemeente Doetinchem heeft maart jl. een motie ingediend bij de gemeenteraad . Zij stelden aan de gemeenteraad voor een campagne op te zetten tegen pesten in de gemeente Doetinchem. Maandag 25 september is een middag met activiteiten gehouden bij IKC de Plattenburg, georganiseerd door de kinderraad. Kinderburgemeester Freek Belterman en wethouder Robbert Hummelink (met o.a. (jeugd)hulp in zijn portefeuille) deden samen de officiële ‘aftrap’.

Door Walter Hobelman

“Wij willen Doetinchem pestvrij maken”, zegt de kinderburgemeester. “Het liefst zo snel mogelijk.” De kinderraad kwam met het initiatief om de Week tegen Pesten (25 tot en met 29 september, WH) te gebruiken om daadwerkelijk iets te doen om pesten te verminderen. De kinderraad kreeg hierbij de steun van Sport-ID, die op het plein van de Plattenburg een paar leuke activiteiten klaar hebben staan waarin het draait om weerbaar worden en samenwerken. ”Er wordt nog teveel gepest”, legt kinderraadslid Aafke uit. “Pesten is nooit oké en die boodschap moet iedereen horen.”

De hele week is er op scholen in Doetinchem aandacht voor dit onderwerp. “We willen pesten zo snel mogelijk uitbannen. Het is belangrijk om daar met kinderen over te praten want dan blijft het, het beste hangen. Pesten bij kinderen wordt anders grensoverschrijdend gedrag bij volwassenen en dat is nooit goed te praten”, aldus wethouder Hummelink. “Voor dit onderwerp kan nooit te weinig aandacht zijn.”

De activiteiten bij De Plattenburg worden op 29 september ook nog gedaan bij zwembad Rozengaarde van 15.00 uur tot 18.30 uur. Ook daar is een boksclinic, kunnen er smoothies worden gemaakt en zijn er kraampjes met verschillende soorten eten. De activiteiten zijn bedoeld voor kinderen van groep vier tot en met acht van de basisschool en deelname is gratis.