Wouke van Scherrenburg. Foto: Pip Erken

Wouke van Scherrenburg. Foto: Pip Erken

Piment staat klaar voor de verkiezingen

Politiek Doetinchem

DOETINCHEM - Bij de vierde editie van Politiek Cultureel Café Piment, op zondagmiddag 19 november, staat de vraag centraal hoe het kabinet grote vraagstukken in de samenleving gaat oppakken. Uit onderzoek is gebleken dat de kiezer de zorg hoog op de prioriteitenlijst heeft staan. Hierover wordt gepraat met toonaangevende gasten uit deze branche. Na de pauze gaat het gesprek over de toekomst van de landbouw en de rechtsstaat.

Politiek Cultureel Café Piment onder leiding van Wouke van Scherrenburg is te zien in de Seesing Flex zaal van Amphion Theater. Ze wordt bijgestaan door co-host Otwin van Dijk, hij is naast burgemeester van Oude IJsselstreek tevens verbonden aan de Patientenfederatie Nederland. 

De gasten
Te gast zijn Aad de Groot, directeur van Zorgverzekeraar DSW, Anneke Westerlaken, voorzitter van ActiZ, de branchevereniging van zorgorganisaties en Jeltje Schraverus, voorzitter Raad van Bestuur van het Slingeland Ziekenhuis. Zij krijgen de belangrijkste zorgvraagstukken voorgeschoteld. Na de pauze komen Alex Datema, directeur Food & Agri Nederland bij de Rabobank en strafrechtadvocaat Erik Thomas praten over de toekomst van de landbouw en de rechtsstaat in het algemeen.
De muziek wordt verzorgd door de 18-jarige Doetinchemse countryzangeres Yara Beeks, begeleid door Martin Stegeman op de contrabas. De vaste columnist van Piment, Frans Miggelbrink, vat aan het eind de editie van Piment samen op een manier zoals alleen hij dat kan.

Politiek Cultureel Café Piment
Piment is al jarenlang een begrip in Doetinchem. Het is hét politieke café op de zondagmiddag, onder de bezielende leiding van Wouke van Scherrenburg. Tafelgasten uit de landelijke politiek, regionale bestuurders, schrijvers en verslaggevers uit politiek Den Haag schoven de afgelopen jaren aan. Voor dit jaar is het de laatste editie van deze succesformule in de kleine zaal van Amphion Theater. Of er een vervolg komt is nog niet duidelijk. 

Tijdstip en kaartverkoop
Politiek Cultureel Café Piment is van 15 tot 17 uur. Inloop vanaf half drie. Entree 9 euro incl. garderobe & een pauzedrankje. Kaarten zijn telefonisch of via de website van te bestellen of voor aanvang te koop bij de kassa van AmphionTheater (Hofstraat 159).
Deze editie is online live mee te kijken via onderstaande website. Na de tijd terugkijken is via dezelfde website mogelijk.


www.openwebcast.nl