Voor velen zijn de dagelijkse boodschappen niet meer te betalen. Foto: PR

Voor velen zijn de dagelijkse boodschappen niet meer te betalen. Foto: PR

Foto: PR.

Themacafé in Doetinchem over bestaanszekerheid

Politiek Doetinchem

DOETINCHEM - Bestaanszekerheid is een van de meest genoemde onderwerpen in de aanloop naar de Tweede-Kamerverkiezingen van 22 november. Op maandagavond 13 november houden de Achterhoekse afdelingen van GroenLinks en de Partij van de Arbeid en hun wethouder in Doetinchem een themacafé over dit onderwerp. De bijeenkomst is gericht op iedereen voor wie het onderwerp bestaanszekerheid zwaar meeweegt bij de komende verkiezingen en in het gemeentelijk beleid. 

De avond wordt ingeleid door Martin Pragt en Kaylee Kruithof Kremer. Als ervaringsdeskundigen weten zij hoe het is om te leven met armoede, sociale uitsluiting en schulden en helpen zij in het dagelijks leven anderen. Martin Pragt zal de rest van de avond de discussie stimuleren en de aanwezigen uitdagen om innovatieve en haalbare oplossingen te bedenken.
Peter van Leeuwen komt vertellen over zijn werk in de Commissie Sociaal Minimum, de landelijke adviescommissie die onderzoekt hoe huishoudens kunnen rondkomen en meedoen. Hoe gemeenten vanuit hun beleid de verbinding met de praktijk kunnen leggen wordt toegelicht door Kim Houben. Zij is procesmanager bestaanszekerheid bij Divosa, de landelijke vereniging van managers in het sociaal domein. Steven Kroon is directeur van Mini Manna, een ‘sociale hulpwinkel’ in Doetinchem die op allerlei manieren werkt aan armoedebestrijding. Hij gaat in op de vraag: ‘Wat hebben mensen nodig?’
Tussendoor is er een optreden van Rocco Ostermann. Hij is bekend als schrijver van de column ‘De Buitenstaander’ en als muzikant bij diverse bands zoals Shaking Godspeed en Donnerwetter.
Het Themacafé Bestaanszekerheid is op maandagavond 13 november bij Streeckgenoot in Doetinchem (Spinbaan 21a). De toegang is gratis. Inloop vanaf 19.30 uur en het programma start om 20.00 uur.