De terugtellende klok. Foto: Ed Doppen
De terugtellende klok. Foto: Ed Doppen

Klimaatburgemeester biedt gemeenteraad klimaatklok aan

Politiek Aalten Bredevoort Dinxperlo

AALTEN - Voorafgaand aan de gemeenteraad werd namens de Achterhoekse klimaatburgemeesters de ‘klimaatklok’ overhandigd aan de gemeenteraad. 

Door Ed Doppen

Sinds de start van de klimaatweek in 2023 rouleert deze klok door de Achterhoek. Met deze klok wordt aandacht gevraagd voor de klimaatproblematiek. De klimaatburgemeester van Doetinchem, Carolien Smeets reikte hem uit. De gemeente Aalten heeft nog geen klimaatburgemeester. Klimaatburgemeesters zijn een initiatief van het ministerie van economische zaken en klimaat. Het is de bedoeling dat zij plaatsgenoten aanmoedigen duurzaam te leven. Ieder vult dat individueel in, maar een gemeenschappelijke actie is het aanbieden van de klimaatklok. Deze klok rouleert door de Achterhoek om zo bewustzijn van en aandacht voor de klimaatproblematiek te vergroten.

De klok telt niet vooruit, maar achteruit tot het tijdstip dat de aarde de kritische grens van 1,5 graad opwarming heeft bereikt  


De klok telt niet vooruit, maar achteruit tot het tijdstip dat de aarde de kritische grens van 1,5 graad opwarming heeft bereikt. Het verzoek is de klok op een centrale plek in Aalten neer te zetten, om zo de urgentie van de problematiek en de noodzaak oplossingen te vinden te benadrukken.
Aalten is op een aantal punten goed bezig. Zo wordt de vergroening van de admiraal de Ruyterstraat,en de verduurzaming van de sociale huurwoningen van het Aaltens Hofje genoemd. Ook wordt fijntjes gewezen op de mogelijkheid om in Aalten subsidie te vragen voor het gebruik van wasbare luiers…
De burgemeester geeft aan reeds een goede plek in het gemeentehuis te hebben voor de klok.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant