De Steenderense Passion van afgelopen jaar. Foto: PR
De Steenderense Passion van afgelopen jaar. Foto: PR

Veelbelovende Steenderense Passion op Palmzondag

Religie Steenderen

STEENDEREN - Op Palmzondag 24 maart wordt om 19.30 uur in de Remigiuskerk voor de derde keer de Steenderense Passion uitgevoerd door zangers en musici uit Steenderen en omgeving. Het thema dit jaar is: ‘Laten we oog hebben voor elkaar’. Deze Passion wordt om 19.00 uur vooraf gegaan door een korte Stille Omgang met het witte kruis vanuit de R.K. Willibrorduskerk.

Tijdens de uitvoering van de Steenderense Passion wordt het indrukwekkende bijbelse verhaal over Jezus verteld. Het verhaal wordt afgewisseld met zang en muziek. Zangers uit Steenderen en wijde omgeving brengen liederen ten gehore, waarbij het accent ligt op het genoemde thema ‘Laten we oog hebben voor elkaar’. Diverse zangers en musici hebben zich aangemeld, om deze Passion tot een indrukwekkend geheel te maken. Opvallend is, net als afgelopen jaar, dat veel jongeren aan deze Steenderense Passion willen meedoen. 

Lisanne Knol, zangeres van de Achterhoekse band Lizzy Turnip, zingt enkele liederen. Ze wordt op de vleugel begeleid door Derk-Jan Terpstra uit Toldijk, die in de afgelopen jaren op diverse internationale concoursen heeft gespeeld. Eline Melsen zingt onder andere, nog een keer het indrukwekkende lied Via Dolorosa. Josja van Mierlo zal laten horen dat zij niet alleen bekend is vanwege haar Bloemenlokaal, maar ook met haar zang naam heeft gemaakt in de regio. Zo ook Evaly den Bakker, uit de bekende muzikale familie uit Baak, die in diverse plaatsen in onze regio haar zangtalenten heeft laten horen. 

Daarnaast laten enkele vertrouwde deelnemers van afgelopen jaar van zich horen, zoals vocal groep Full House onder leiding van Lucian Venderink, Hans Sluijter en Els Veraart, Jan van der Spoel en op de piano Lonneke van der Spoel. Een van de afsluitende liederen zal bovendien door de Steenderense cantorij worden vertolkt.
Bijzonder is tevens de aanwezigheid van Sjors de Haas, bekend onder zijn artiestennaam DEHAZE, die naar Steenderen komt om zijn nieuwe single ten gehore te brengen, die hij recentelijk op radio 3 mocht presenteren. De titel van het lied is ‘Blind’ en past perfect binnen het thema van de avond.
Iedereen is van harte welkom bij deze Steenderense Passion. Degenen die niet meedoen aan de Stille Omgang kunnen ook rechtstreeks om 19.30 uur naar de Remigiuskerk gaan. De toegang is gratis; een vrijwillige gift na afloop voor de onkosten wordt op prijs gesteld.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant